Wall Street tjener firecifret milliardbeløb på Trump

Wall Streets investorer har kunne se porteføljerne svulme, siden Donald Trumps indtog i Det Hvide Hus.

Arkivfoto: Wall Streets investorer har kunne se porteføljerne svulme, siden Donald Trumps indtog i Det Hvide Hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanske aktier har føjet omkring 3000 mia. dollar (21.072 mia. kr.) til sin nominelle værdi siden valget, viser det brede indeks Wilshire 5000 Total Market Index, der med sine 3000 aktier er steget 12 pct. siden november.

Det skriver The Independent.

Aktiemarkedet har været på himmelflugt i 2017 og Dow Jones-indekset passerede for første gang nogensinde 21.000 sidste uge, efter det måneden før også passerede 20.000 for første gang.

»Trumps opråb efter den amerikanske ånd har haft den ønskede effekt på markedet, det har skubbet aktierne til rekorder.«

»Udsigten til stærkere vækst, lavere skat, større offentligt forbrug og højere profitter er en magisk cocktail for aktier«, siger ETX Capital-analytikeren Neil Wilson til The Independent.

Sandsynligheden for en rentestigning i marts fra Federal Reserve er også steget, efter at januar bød på den højeste stigning i forbrugerpriser i fire år, skriver The Independent.