Wall Street stigninger smitter af i Asien

Der er igen en generel positiv stemning på de fjernøstlige aktiebørser tirsdag morgen.

Foto: Yuya Shino. Der er igen en generel positiv stemning på de fjernøstlige aktiebørser tirsdag morgen.
Læs mere
Fold sammen

Investorerne følger i vid udstrækning deres amerikanske kollegers markante risiko-lyst, der er opstået i kølvandet af sidste uges særdeles svage arbejdsmarkedsrapport i USA.

Rapportens skuffende indhold vurderes at være nok til at udskyde en renteforhøjelse i USA i op mod et halvt år, hvilket har sendt investorerne tilbage i aktiemarkedet.

- Markederne fortsætter med at tro, at svage data vil presse centralbankerne i Europa og Japan til at øge lempelses-programmerne og forsinke den amerikanske centralbank i dens stræben efter at begynde at tilbagetrække de pengepolitiske stimuli. Derfor vurderer investorerne, at aktiv-priserne kan trodse det svage vækst-miljø, siger investeringschef Matthew Sherwood fra Perpetual i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo holder investorerne sig en smule tilbage, mens udfaldet af det to dage lange pengepolitiske møde i Bank of Japan, der startede tirsdag morgen, afventes.

Kun ganske enkelte økonomer forudser, at centralbanken vil udvide de nuværende pengepolitiske stimuli, mens næsten halvdelen tror på en forøgelse af stimuli på det kommende møde 30. oktober.

Nikkei-indekset ligger med et plus på 1,0 pct., mens det bredere Topix-indeks stiger 1,1 pct.

I Hongkong er investorernes begejstring mere afdæmpet. De kinesiske investorer på fastlandet er fortsat lukkede for den ugelange fejring af den kinesiske nationaldag, og volumen i den tidligere kronkoloni bærer præg af de manglende markedsdelagere.

Hang Seng-indekset stiger 0,2 pct.

Ved 6.15-tiden mandag morgen ligger de amerikanske futures med fald på godt 0,2 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 1,0

Topix 1,1

Hongkongs Hang Seng 0,2

China Shanghai Composite Lukket

China CSI 300 Lukket

Taiwan Taiex 0,6

Sydkoreas Kospi 0,5

Indiens BSE Sensex N/A

Singapores STI 1,0

Sydney ASX 200 0,5

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.15