Wall Street sluttet fladt

AKTIESPIL: Finans- og medicinalaktierne var medvirkende til at holde de amerikanske aktieindeks nede i uændret terræn. Storbankerne Wells Fargo og Morgan Stanley leverede regnskaber, der var henholdsvis dårligere og bedre end ventet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medicinalkoncernen Abbott Laboratories skuffede i sit regnskab, og teknologigiganten Apple overgik forventningerne markant.

S&P 500-indekset faldt 0,1 pct. til 1.206, mens Nasdaq-indekset lukkede 0,2 pct. højere i 2.505.
Finansgiganten Morgan Stanley lukkede 4,0 pct. højere i 31,68 dollar, efter at have slået analytikernes forventninger til indtægterne og indtjeningen i regnskabet for første kvartal. Morgan Stanley fik indtægter på 9,08 mia. dollar i første kvartal, hvor analytikerestimatet lød på 8,15 mia. dollar. Dermed følger Morgan Stanley i sporene på konkurrenter såsom JP Morgan, Bank of America og Citigroup.

Mindre positivt står det til i finanskoncernen Wells Fargo, der har lidt store tab på dårlige lån og hensættelser. Selskabet kom ud af første kvartal med bedre overskud en ventet, men må skuffe på indtægtssiden. Aktien faldt 2,0 pct. til 33,01 dollar.

Medicinalgiganten Abbott Laboratires aflagde regnskab for første kvartal 2010, hvor indtjening lå en smule over forventningerne og omsætningen en smule under. Aktien faldt 2,4 pct. til 51,78 dollar. Konkurrenten Merck lukkede 3,7 pct. lavere i 34,74 dollar.

Den amerikanske teknologigigant Apple har nydt godt af en stærk efterspørgsel på iPhones og computere i andet kvartal. Det resulterede i en markant positiv overraskelse for regnskabet, der blev offentliggjort i tirsdagens eftermarked. Omsætningen viste fremgang på knap 50 pct. til 13,5 mia. dollar sammenlignet med analytikernes forventninger på 12 mia. dollar. Indtjeningen viste en fremgang på hele 90 pct. til 3,07 mia. dollar eller 3,33 dollar pr. aktie. Analytikerne havde ventet en indtjening på 2,46 dollar pr. aktie. Regnskabstallene for andet kvartal indeholdt ikke tal for salget af iPad, som først røg på gaden den 3. april. Aktien steg 6,0 pct. til 259,22 dollar.

Den amerikanske internetsøgeportal Yahoo lukkede 5,1 pct. lavere i 17,45 dollar, efter at have skuffet på omsætningen. Selskabet var aktuel i tirsdagens eftermarked med sit regnskab for første kvartal. Omsætningen eksklusive partnersider kom ind på 1,13 mia. dollar i forhold til analytikernes forventninger på 1,17 mia. dollar. Indtjeningen landede på 310,2 mio. dollar eller 22 cent pr. aktie i første kvartal sammenlignet med analytikernes forventninger om en indtjening på kun 9 cent pr. aktie.

Flyproducenten Boeing, som er konkurrent til fransk/tyske EADS, har aflagt regnskab for første kvartal, og omsætningen var lidt svagere end ventet, hvilket også gælder EPS-prognosen for 2010. Koncernen fastholder forventningerne til resten af året. Aktien steg 3,9 pct. til 74,16 dollar.

Fastfoodgiganten McDonald's aktuel med et regnskab for første kvartal, der slog forventningerne både på omsætningen og indtjeningen. Det var særligt væksten i Asien, Pacific, Mellemøsten og Afrika, der har løftet omsætningen. Aktien lukkede uændret i 70,36 dollar.

RB-Børsen