Wall Street ser ud til at fortsætte stimen

De amerikanske aktiemarkeder åbner i plus fredag, og dermed fortsætter kursfesten på Wall Street.

En stribe pæne regnskaber sætter tonen fredag. Fra start stiger Dow Jones 0,2 pct. og Nasdaq stiger 0,3 pct. S&P 500 stiger med 0,3 pct. Dermed er indekset steget uafbrudt syv handelsdage i streg fra 1470,68 til 1499,21.

- Vi åbner ikke champagneflaskerne endnu, men økonomien har det bedre, og vi er væk fra de lavpunkter, vi så sidste år. Selskabernes resultater er lidt bedre end i de seneste to kvartaler, og stigningerne reflekterer dette, sagde aktiechef hos Vontobel Asset Management Andreas Nigg til Bloomberg News forud for åbningen.

Blandt de helt store, der har aflagt kvartalsregnskab forud for markedets åbning, er Microsoft, der landede en koncernomsætning på 21,46 mia. dollar, en spids lavere end ventet i markedet, men et resultat på 6,38 mia. dollar svarende til 76 cent per aktie, der var lidt bedre.

Salget af Windows steg 24 pct. til 5,8 mia. dollar i kvartalet. Lanceringen af Windows 8 blegner dermed gevaldigt sammenlignet med dengang, den forrige udgave, Windows 7, kom på markedet. Dengang steg Windows-salget hele 76 pct. til 7,2 mia. dollar. Også Windows Vista gjorde det langt bedre med en salgsvækst på 65 pct. til 5,3 mia. dollar. Aktien starter med et fald på 0,5 pct. til 27,50 dollar.

Storsælgeren af forbrugsvarer, Procter & Gamble, leverede en solid positiv overraskelse i sit regnskab for andet kvartal. Selskabet, der blandt andet står bag Ariel, Durcell, Gillette og Pantene, skabte et bedre resultat end ventet og opjusterer sine forventninger til resten af året.

Det justerede resultat per aktie endte i andet kvartal på 1,22 dollar mod ventet i markedet 1,11 dollar ifølge Bloomberg News. Omsætningen landede på 22,18 mia. dollar mod ventet 21,88 mia. dollar. For hele året ser Procter & Gamble nu et resultat per aktie på 3,97 til 4,07 dollar mod tidligere forventet 3,80 til 4,00 dollar.

Aktien stiger 3,1 pct. til 72,57 dollar fra start.

Også Starbucks, Halliburton og Honewell har leveret regnskaber, der indebar positivt nyt. Starbucks og Halliburton leverede regnskaber, der slog analytikernes forventninger, mens Honeywell ramte lige på, når det kom til resultatet per aktie. Honeywell leverede til gengæld en opjustering af forventningerne til hele året.

Industrigiganten Caterpillar falder med 1,0 pct. fra start efter et sæt dårlige salgstal for december. Det tre måneders rullende salg af maskiner faldt med 1 pct. efter at være steget med 5 og 8 pct. i november og oktober. Specielt salget i Asien faldt markant. Caterpillar kommer med regnskab mandag.

Apple, der torsdag tog et smæk på ikke mindre end 12,4 pct. til 450,50 dollar falder fra start 0,3 pct. til 449,41 dollar. Torsdag blev aktien straffet for et regnskab, der ikke kunne leve op til analytikernes forventninger. Aktien, der var noget af en darling i efteråret 2012, er siden toppen den 19. september 2012 i kurs 702 dollar faldet med 36 pct.