Wall Street lukkede ugen i minus efter pæne jobtal

De amerikanske aktiemarkeder sluttede fredagen i rødt. Nye tegn på, at der er gang i hjulene, øger forventningen om et rentehop til september.

Foto: JEWEL SAMAD.
Læs mere
Fold sammen

Fredagens amerikanske jobrapport gav ny opbakning til forventningerne om en amerikansk renteforhøjelse i september, og det fik flere investorer til at sælge ud af deres amerikanske aktier fredag.

Jobrapporten viste, at der i sidste måned kom 215.000 flere amerikanere i arbejde uden for landbruget. Det var godt nok lidt færre end økonomerne havde forventet, men det betød, at arbejdsløsheden stadig er på det laveste niveau i syv år, nemlig 5,3 pct.

Økonomer og analytikere tolker tallene, som om at der er en sund fremgang i økonomien, og det bestyrker altså forventningen om en amerikansk renteforhøjelse.

Det tre toneangivende amerikanske aktieindeks sluttede fredagen cirka en kvart pct. lavere. Hen over hele uge er Dow Jones Industrials-indekset dykket 1,8 pct., Nasdaq er faldet 1,7 pct., mens det store S&P 500 er faldet 1,2 pct.

Det er blandt andet olieselskaberne, der trækker ned i takt med olieprisens nedtur

Størstedelen af de store amerikanske selskaber har nu aflagt regnskaber for andet kvartal, og en opgørelse fra Thomson Reuters viser, at den samlede indtjening i kvartalet er staget med 1,6 pct., mens omsætningen er faldet med 3,4 pct. Virksomhederne er med andre ord blevet dygtigere til at tjene penge.