Wall Street ligger fladt før nøgletal

Det amerikanske aktiemarked er åbnet blandet tirsdag, efter at futures længe varslede stigninger.

Der kigges frem mod dagens eneste betydningsfulde nøgletal kl. 16:00 dansk tid for en retning og i endnu højere grad frem mod slutningen af ugen, når der kommer nyt fra det amerikanske arbejdsmarked.

Fra starten ligger Dow Jones uændret, mens S&P500 og Nasdaq stiger 0,2 og 0,1 pct. Godt en halv time efter åbningen kommer der tal for fabriksordrerne i maj, der ventes at vise en stigning på 2,0 pct. ifølge Bloomberg. Fredag kommer den store jobrapport for juni, hvor arbejdsløsheden ventes at dykke til 7,5 pct. fra 7,6 pct.

I Dow Jones falder Pfizer mest med 0,9 pct., mens Home Depot, der sælger værktøj og udstyr til hjemmet, stiger 1,1 pct.

Aktionærer i Zynga, der laver onlinespil og er mest kendt for Farmville, oplever en stigning på 11,1 pct. til 3,41 dollar. Det sker, efter at selskabets administrerende direktør Mark Pincus er trådt tilbage. Han erstattes af Microsofts tidligere chef for sin underholdningsdivision Don Mattrick, der starter mandag.

Barrick Gold falder 1 pct. til 15,10 dollar. Det sker efter solide stigninger fredag og mandag i takt med, at guldprisen har rettet sig en smule. Spotprisen for en troy ounce guld er de seneste dage steget til 1254,31 dollar efter at være bundet ud i 1200,67 dollar. Prisen er dog fortsat faldet fra godt 1600 dollar ved årets start og fra 1900,20 dollar på den absolutte top i 2011.

/ritzau/FINANS