Wall Street klædt i lyserødt

Den negative trend fra de seneste to uger fortsætter på Wall Street mandag, dog med udsving i den absolut lave ende af skalaen.

Læs mere
Fold sammen

Efter fem minutters handel ligger Dow Jones-indekset 0,1 pct. lavere, mens S&P 500-indekset falder 0,2 pct. Det teknologitunge Nasdaq-indeks stiger 0,1 pct.

Det sker på en mandag, hvor der ingen nøgletal er i kalenderen, og heller ingen større selskaber er aktuelle med regnskaber. Markedet ser frem mod senere på ugen og forholder sig relativt roligt inden da.

S&P 500-indekset er faldet otte af de sidste 10 dage og i den periode dykket mere end 3 pct. Bekymringer om Federal Reserves mulige nedtrapning har været med til at give nervøsitet i markederne.

Onsdag er den store begivenhed i ugekalenderen, da der offentliggøres referat fra juli-rentemødet i den amerikanske centralbank. Federal Reserve fastholdt sit opkøbsprogram ved mødet, men mange venter, at det vil blive nedtrappet ved næste møde i september, og det kan referatet fra den pengepolitiske komités møde give antydninger om.

- Jeg tror ikke, vi kommer til at se meget (handelsaktivitet, red.) før onsdags komitéreferat. Stemningen er stadig til den svage side efter sidste uges store fald, kommenterer markedsanalytiker Michael Hewson fra CMC Markets ifølge Bloomberg News.

Den officielle linje fra centralbankens komité er, at den skal se flere nøgletal for den amerikanske økonomi, før den er beslutningsmoden. Der ventes dog ingen større af slagsen denne uge.

På regnskabsfronten er mandagens kalender renset for større selskaber, men senere på ugen kommer der tal fra detailkæderne J.C. Penney og Target samt pc-giganten Hewlett-Packard.

Mandag er der dog lidt fokus på britiske Edwards Group, som stiger 18,6 pct. i sin amerikanske notering til 10,02 dollar, efter at svenske Atlas Copco har lanceret et bud på 1,2 mia. dollar - eller 10,50 dollar per aktie - for vakuumpumpeproducenten.

Til gengæld ligger Zillow, der leverer information og service til og om boligmarkedet i USA, 3,8 pct. lavere i 87,40 dollar, efter at selskabet har annonceret opkøbet af Streeteasy for 50 mio. dollar.