Wall Street i plus - tidligere rekorder skimtes

Såvel Dow Jones som S&P 500 fortsatte den stime at stigninger, som har præget markedet siden nytår, og efter den bedste starte på året i næsten 25 år, kan investorerne begynde at skimte "all time high" i de to indeks.

Foto: STAN HONDA.  Resultaterne slår fortsat alt, hvad vi har set hidtil i det her kvartal, og det understøtter markedet. Der er en masse momentum i markedet lige nu, siger porteføljeforvalter Jay Wong fra Payden & Rygel i Los Angeles til Bloomberg News.
Læs mere
Fold sammen

Endnu en bølge af positive regnskaber ramte markedet tirsdag, og end ikke en skuffende amerikansk forbrugertillid kunne sætte en stopper for stigningen i de store indeks. Kun teknologiaktierne i Nasdaq holdt en pause.

Dow Jones Industrial Average og det bredere S&P 500 lukkede med stigninger på 0,5 pct. og 0,2 pct., mens tech-aktierne i Nasdaq-indekst satte punktum for dagen med et marginalt minus.

Onsdag morgen ligger futures på Dow Jones og S&P 500 med marginale fald under 0,1 pct., mens Nasdaq-futuren til gengæld handles med en lille stigning i Tokyo.

- Resultaterne slår fortsat alt, hvad vi har set hidtil i det her kvartal, og det understøtter markedet. Der er en masse momentum i markedet lige nu, siger porteføljeforvalter Jay Wong fra Payden & Rygel i Los Angeles til Bloomberg News.

Der var regnskaber fra ikke mindre end 25 selskaber tirsdag. Og som de forgående dage var majoriteten af resultatudviklingerne overraskende positiv.

Medicinalgiganten Pfizer førte an i stigningen i Dow Jones. Koncernen kom ud af fjerde kvartal med et resultat pr. aktie på 47 cent mod analytikernes forventning om 44 cent. Omsætningen i kvartalet løb op i 15,1 mia. dollar mod ventet 14,4 mia. dollar, mens forventningen til hele året levede op til analytikernes forventninger. Aktien lukkede med en stigning på 3,2 pct.

Konkurrenten Eli Lilly, der inden for diabetesbehandling konkurrerer mod Novo Nordisk, kom ud af fjerde kvartal med et justeret resultat på 85 cent per aktie. Det var bedre end ventet, da konsensus ifølge Bloomberg News var 79 cent. Men selv om resultatet var bedre end ventet, skuffede salget af diabetesmidlet Humalog, der er konkurrerende middel til Novos Novolog. Salget af Humalog landede på 616,0 mio. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret 663,3 mio. dollar. Eli Lilly steg 3,2 pct..

Det skuffende salg af Lillys Humalog kan pege i retning af, at Novo Nordisk tager markedsandele fra den amerikanske konkurrent. Novo Nordisk ADR'er steg 1 pct. på Wall Street onsdag. Papiret lukkede i 183,83 dollar, og med en dollarkrus onsdag morgen på 5,53 kr. svarer det til et slutniveau på 1016,58 kr. Det er 2,58 kr. mere end Novo-aktiens kurs ved lukketid i København tirsdag.

Ejendomsselskabet Home Prices mere end fordoblet sin kvartalsvise overskud, og investorerne kvitterede med en stigning i aktien på mere end 10 pct. Blandt andre store kursstigninger var JC Penney der annoncerede nye forretninger. Aktien steg 9,3 pct.

Ford var til gengæld en stor hæmsko for det bredere marked. Bilkoncernen opnåede godt nok højere fjerdekvartals indtægter understøttet af stærke resultater i Nordamerika, men det europæiske marked udviklede sig langt ringere end ventet, og Ford-aktien blev sendt ned med 5 pct.

Der var godt bud efter energiselskaberne. Valero rapporterede et overskud, der var 20 gange større end i samme kvartal året før, og fra Paul Singers Elliott Management kom en opfordring til Amarada Hess om at overveje et spin-off af nogle af selskabets amerikanske aktiver. Valero steg 12,8 pct. og Hess øgede med 9 pct.

Apple annoncerede en ny iPad med mere lagerplads, men de tidligere tiders jubelscener ved nye lanceringer er fortid for den pressede it-koncern. Aktien steg beskedne 1,9 pct.

Seagate Technology førte an i teknologiaktierne fald. Selskabets forventninger skuffede investorerne, og aktien blev sendt 9,4 pct. ned. Til gengæld var der til sidst rift om Amazon.com ,der fremlagde et bedre regnskab en ventet. Amazon fald 5,7 pct. i den ordinære handel, mens steg 9,4 pct. i eftermarkedet, da regnskabstallene var lagt frem.