Wall Street i hopla til regnskabssæsonen

Der er jubelstemning på de amerikanske aktiemarkeder. De første kvartalsregnskaber i sæsonen tegner rigtigt gode og sender aktierne op.

Foto: Colourbox
I denne uge kommer hver fjerde selskab i det store S&P 500-indeks med kvartalsregnskaber - blandt andre Coca-Cola, Microsoft, American Express og medicinalgiganten Merck. I sidste uge tog en række andre - som Intel, IBM, Goldman Sachs og Citigroup - forskud på glæderne. Og det tegnede godt. Flere amerikanske selskaber har meldt om resultater, der overgik analytikernes forventninger, eller også har de meldt om bedre fremtidsforventninger.

Med til at fremme den gode stemning var også, at erhvervsbanken CIT har fået tilsagn om et lån på 3 milliarder dollars fra private investorer - vel at mærke - og at banken dermed kan undgå at gå nedenom og hjem.

På makro-fronten viste indekset for de ledende økonomiske indikatorer for juni en fremgang på 0,7 pct., hvor økonomerne havde ventet en fremgang på kun 0,5 pct.

Alt i alt en stribe nyheder, der sendte Dow Jones Industrials-indekset op med 1,19 pct., S&P 500 med 1,14 pct. og Nasdaq med 1,20 pct.