Wall Street følger Europas røde børser

Der er fald for de amerikanske børser mandag eftermiddag dansk tid. S&P 500, Nasdaq og Dow Jones daler alle med 0,4 pct. fra handelsstart.

Læs mere
Fold sammen

Dermed følger de amerikanske aktiemarkeder de toneangivende europæiske markeder, som mandag eftermiddag ligger til fald på mellem 0,2 og 0,4 pct. ovenpå fredagens store nyhed - den amerikanske jobrapport.

Den viste sig at være overraskende positiv. Og de opløftende jobtal har fået markedet til at vurdere, at der er stor sandsynlighed for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil hæve renten i forbindelse med sit næstkommende møde i december. Det vil være den første renteforhøjelse siden 2006.

Som det næste ser investorerne i USA nu efter indikatorer på, hvordan forbruget i landet ligger. Næste uge ventes der regnskaber fra store detailkæder som Macy's, Kohl's, Nordstrom og JC Penney, mens der allerede fredag kommer nøgletal for blandt andet detailsalg og forretningslagre fra den anden side af Atlanten.

- Den amerikanske forbruger har været relativ stærk, siger Ilya Feygin, direktør og seniorstrateg i Wallachbeth Capital, til cnbc.com og påpeger samtidig, at meget af den styrke allerede er indregnet af markedet.

Derfor er der mulighed for, at de amerikanske papirer vil ligge stort set uændret frem mod fredag.


Blandt de amerikanske selskaber er der mandag kommet regnskab fra en række selskaber forud for åbning af de amerikanske aktiemarkeder. Det gælder eksempelvis for den internationale biludlejningskæde Hertz Global og det traditionsrige auktionshus Sotheby's.

Hertz melder om en indtjening per aktie på 0,49 dollar i tredje kvartal, hvilket er 3 cent under analytikernes forventninger ifølge data indsamlet af Bloomberg. Biludlejningskædens omsætning faldt samtidig med 4,6 pct. i forhold til samme periode sidste år.


Hertz-aktien falder 3,8 pct. til 18,10 dollar umiddelbart efter børsåbning i USA mandag.


Sotheby's fremlagde et regnskab for tredje kvartal med et tab på 0,26 dollar per aktie - hvilket er 1 cent mindre end ventet af analytikerne. Omsætningen overgik samtidig analytikernes forventninger, idet den endte på 138 mio. dollar mod ventede 110,8 mio. dollar.


Sotheby's-aktien stiger med 1,2 pct. til 34,51 dollar.

Olie- og gasselskabet Apache har afvist en overtagelse fra en uidentificeret tredjepart og arbejder angiveligt sammen med finanshuset Goldman Sachs på en forsvarsstrategi.

Apaches aktie flyver med knap 11 pct. frem til 52,91 dollar.


Kemikaliegiganten Dupont har udnævnt Edward Breen til permanent administrerende direktør. Han har fungeret som konstitueret topchef for selskabet i adskillige uger ovenpå fratrædelsen af den nu forhenværende administrerende direktør Ellen Kullman.


Efter børsluk kan investorerne se frem til regnskab fra blandt andre underholdningsselskabet Lionsgate Entertainment og juicefabrikanten Jamba.