Wall Street følger de europæiske aktier op

Helt som ventet er de amerikanske aktier startet i topform tirsdag efter tunge tilbagefald de foregående fem handelsdage.

Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag faldt de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, med mellem 3,6 og 3,9 pct. efter fornyet usikkerhed om tilstanden af den kinesiske økonomi. Men tirsdag har kineserne selv gravet i værktøjskassen og sænket de ledende renter samt reservekravene til landets banker.

Det skaber en klart positiv stemning på samtlige europæiske markeder, og det spreder sig også til de amerikanske af slagsen. Efter omkring fem minutters handel stiger de tre ledende indeks med mellem 2,2 og 3,1 pct. Dermed er noget af det tabte fra mandag hentet ind, men der er stadig store efterslæb fra de tunge fald i sidste uge.

Nogle af de aktier, der for alvor fik klø over de seneste dages storudsalg på aktiemarkederne, er teknologigiganten Apple og streamingtjenesten Netflix. De to aktier ligger efter fem dages kraftig tilbagegang fra start tirsdag til stigninger på henholdsvis 5,2 pct. og 8,6 pct.


Også Facebook har været i kraftig modvind de seneste dage. Den aktie ligger i den tidlige handel 4,6 pct. højere.


Mest af alle springer biotekselskabet Acorda Therapeutics, der løftes med hele 18,9 pct. fra start, efter at selskabet har fået opbakning fra de amerikanske patentmyndigheder i en sag, hvor to af Acordas patenter på sklerosemidlet Ampyra var blevet udfordret.

Det er hedgefond-chefen Kyle Bass, der står bag indsigelsen mod patenterne, som efter hans vurdering blot kæder de ting, som forskere allerede vidste om det aktive virkemiddel i Ampyra, sammen. Men det har Kyle Bass ikke nok beviser for, har de amerikanske patentmyndigheder vurderet.