Wall Street-fald efter granskning af Fed-kommentar

De amerikanske aktier lukkede i minus onsdag. Der var ellers lagt op til stigninger efter at såvel den private jobrapport fra ADP som de foreløbige data for den økonomiske vækst i andet kvartal overraskede positivt.

Læs mere
Fold sammen
Men kommentarer fra de amerikanske centralbank om, at når økonomien bedres, vil de pengepolitiske lempelser blive reduceret, fik investorerne til at tage gevinsten fra den seneste måneds stigninger hjem.

Dow Jones Industrial Average sluttede med et fald på 0,1 pct til 15.499,54, mens det bredere S&P 500-indeks faldt marginalt til 1685,73. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset fortsatte de seneste dages sejrsgang med en stigning på 0,3 pct. til 3626,37.

Dermed har juli været en ganske god måned for investorerne. Dow Jones Industrial Average er steget 4,0 pct., og S&P 500-indekset er øget i værdi med 5 pct. i månedens løb. Bedst er det dog gået teknologiaktierne i Nasdaq-indekset, der lukkede måneden med en stigning på 6,6 pct.

Onsdag var fokus rettet mod såvel tal fra det amerikanske jobmarked som BNP-opgørelsen og Federal Reserves pengepolitiske møde.

ADP-rapporten, som også kaldes "den lille jobrapport" viste en stigning på 200.000 job i juli, hvilket var bedre end ventet, idet økonomerne havde ventet en stigning på 180.000.

Også BNP-opgørelsen var en positiv overraskelse. BNP for andet kvartal viste en solid fremgang på 1,7 pct. mod en ventet stigning på 1,0 pct. Tallet for første kvartal blev dog samtidig nedrevideret til 1,1 pct. fra 1,8 pct.

De gode nøgletal fik investorernes jubel til at bryde ud, og markedet lagde fra med stigninger fra morgenstunden, men da Federal Reserve senere påpegede, at centralbanken er parat til "at øge eller reducere tempoet af opkøbene for at opretholde en lempelig pengepolitik, alt efter hvordan udsigterne for beskæftigelse eller inflation ændres", tolkedes de gode data som en indikation om, at en reduktion i lempelserne er på vej.

Det betød, at en del investorer valgte at tage nogle af juli måneds gevinster hjem, og markedet satte sig i den sene handel.

Mastercard overraskede analytikerne med et ordinært resultat pr. aktier på 6,96 dollar mod en forventning om 6,29 dollar, og aktien belønnedes med en stigning på 1,5 pct.

Den omtumlede Facebook-aktie blev fra morgenstunden handlet over introduktionsprisen på 38 dollar og nåede 38,80 dollar, inden et rekyl satte ind og sendte papiret ned til 36,80 dollar - 2,2 pct. lavere end tirsdag. Aktien er dog siden børsintroduktionen i maj 2012 blevet handel så lavt som 17,55 dollar.

Der var også »beverage bonanza«, da de to bryggerigiganter Diageo og AB Inbev fremlagde regnskaber. Begge selskaber overgik analytikernes forventninger og Diageo, der står bag Johnnie Walker og Guinness, steg 3,1 pct., mens AB Inbev, der producerer »kongen af øl« - Budweiser - steg 6,4 pct.

Investorerne kan torsdag se frem til flere indikationer fra arbejdsmarkedet i form af nytilmeldte ledige samt ISM-dataene fra industrien, mens fredag er ugens anden store nøgletalsdag med offentliggørelsen af den officielle arbejsmarkedsrapport.

De amerikanske aktiefutures handles torsdag morgen med plus på 0,4-0,5 pct. i Asien.