Wall Street åbner helt i rødt efter frygtelig fredag

Efter de amerikanske investorer fredag kunne gå på weekend med fald på de tre ledende indeks, fortsætter den negative tendens i mandagens åbning.

Foto: Richard Drew

Dow Jones falder 0,9 pct., mens Nasdaq falder 0,7 pct. Det brede S&P 500 falder også med 0,9 pct.

»Renten på T-bond nærmer sig de magiske tre procent, hvilket vil gøre det dyrere for selskaberne at låne penge efter billig finansiering i årsvis. Det vil føre aktierne endnu længere ned efter de seneste højdepunkter,« siger Mike van Dulken, udviklingschefen i handelsplatformen Accendo Markets, ifølge Reuters.

Medicinalselskabet Bristol-Myers Squibb, der producerer medicin til behandling af blandt andet AIDS og HIV, diabetes og kræft, har mandag offentliggjort et regnskab for fjerde kvartal af 2017, der overrasker positivt.

I fjerde kvartal havde selskabet en omsætning på 5,45 mio. dollars, hvilket var højere end de 5,35 mio. kr. analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet.

Også indtjeningen per aktie viste en lille, men positiv overraskelse, da den lå på 68 cent mod de ventede 67 cent.

Ved regnskabsaflæggelsen kunne selskabet også berette, at et forsøg med medicin til behandling af lungekræft, viste fremskridt hos de medvirkende patienter.

Det fik i formarkedet aktien til at stige med 3,7 pct. Begejstringen for aktien er dog aftaget i den reelle handel, hvor aktien stiger 2 pct. til 64,76 dollar.

/ritzau/FINANS