VW kursfald har kostet aktionærerne 26,5 mia. euro på to dage

Snyderi kan ikke betale sig for alle. Det må aktionærerne i Volkswagen sande efter to dage med massive kursfald i tocifrede procenter.

Volkswagen nedjsuterede tirsdag forventnigerne til 2015, efter at det er blevet besluttet at sætte 6,5 mia. euro - eller godt 48 mia. kr. - til side i sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: RUSSELL BOYCE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Weekendens melding om snyd med test, der skulle vise, hvor mange skadelige stoffer, selskabets dieselbiler udleder, er baggrunden for faldet.

Markedsværdien først eftermiddagen tirsdag er 51,5 mia. euro, svarende til 384 mia. kr., da kursen er lige under 107 euro per aktie. Fredag før weekendens melding var kursen 162,40 euro, svarende til en markedsværdi på omkring 78 mia. euro. Skandalen, har om ikke totalskadet VW-aktien, så i hvert fald ridset og bulet lakken. Tabet kan indtil videre opgøres til 26,5 mia. euro eller 197 mia. kr.

Volkswagen nedjsuterede tirsdag forventnigerne til 2015, efter at det er blevet besluttet at sætte 6,5 mia. euro - eller godt 48 mia. kr. - til side i sagen.

Beløbet vil figurere i regnskabet for tredje kvartal, og det betyder, at Volkswagen justerer sine forventningerne tilsvarende, skriver Bloomberg News.

I øvrigt har selskabet trykket på speederen i forhold til at få rettet op på vanskelighederne, der angiveligt omfatter 11 mio. biler på verdensplan.

Afsløringen af skandalen kom i weekenden, hvor det amerikanske miljøagentur, EPA, ifølge Reuters sagde, at det kan koste den tyske bilgigant en bøde på op til 18 mia. dollar, eller omkring 117 mia. kr.

TV: Volkswagen har svindlet amerikanske miljømyndigheder