VW kan ende med at skifte topchefen ud - aktien stiger

. Den tyske bilproducent Volkswagen, VW, kan lave en udskiftning på topposten, da VW stadigvæk lider under emissionsskandalen. Herbert Diess, der er brandingchef i VW, er eftersigende den mand, der kan blive ny administrerende direktør.

Det skriver Bloomberg News, der angiveligt har det fra kilder tæt på sagen.

VW overvejer ifølge Bloomberg News en videreudvikling af koncernens ledelsesstruktur, som også vil være forbundet med personaleændringer i bestyrelsen.

Bestyrelsen skal til afstemning omkring en ændring i topledelsen på fredag. Mathias Mueller, der er administrerende direktør i VW, har stadigvæk to år tilbage af sin nuværende kontrakt.

Herbert Diess har været i VW siden midten af 2015, og derfor var han ikke i selskabet, da skandalen fandt sted. Han blev dog ansat i VW, da offentligheden fik nys om sagen.

Aktien stiger tirsdag eftermiddag 4,7 pct. og koster 171,20 euro.

I 2015 kom det frem, at den tyske bilgigant snød med softwaren i sine biler.

Softwaren gjorde, at dieselbilerne fra det tyske mærke ved officielle kontroller fremstod mere miljøvenlige, end tilfældet var i virkeligheden. Det lille stykke software betød blandt andet, at biler solgt i USA kunne udlede et 40 gange højere niveau af kvælstofgasser, end loven tillader.

/ritzau/FINANS