Vraget Greentech-boss: Vi var gode nok

På trods af fyringerne, mener den nu tidligere bestyrelsesformand i Greentech, at han og den resterende bestyrelse var kompetente nok til at føre selskabet videre.

Foto: MARCELLO PATERNOSTRO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den italienske guillotine var ubarmhjertig, da Greentechs bestyrelse her til formiddag måtte lade livet, da hovedaktionæren, italienske GWM, i alt lod fem bestyrelseshoveder rulle. En af dem, der må forlade posten, er bestyrelsesformand Kaj Andreassen, og selvom han accepterer beslutningen, har han ikke den store forståelse for hovedudrensningen.

”Vi synes bestemt, vi er kompetente nok. Den nye aktionær mener heller ikke, vi er inkompetente. Han har bare sagt, at han hellere vil have en mere international baseret bestyrelse, som han selv har udpeget. Men GWM er ikke kommet med kritik af den siddende bestyrelse,” siger Andreassen, der sagtens kan se sig selv i spejlet efter fyringen.

”På det helt personlige plan er jeg da lidt ærgerlig. Jeg tog den her opgave på mig, velvidende, at der var rigtig mange problemer i Greentech, der skulle løses. Jeg er kendt som problemknuser, og jeg synes da også, jeg lavede et godt stykke arbejde.”

Italienerne skriver i meddelelsen, at de vil have en ny bestyrelse, der bl.a. kan handle uafhængigt. Hvad mener de med det?

”Jeg ved ikke, hvad de mener med det. Jeg synes selv, vi har handlet uafhængigt, forstået sådan at vi har repræsenteret alle aktionærer under ét.”

GWM repræsenterer ca. 70 pct. af de registrerede stemmer på den ekstraordinære generalforsamling. Derfor har den nuværende bestyrelse besluttet ikke at lade sig opstille til genvalg.