»Vores aktie klarer sig med vores hjælp markant bedre end markedet«

I en række mails mellem Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup blev det gjort klart, at kursen ikke måtte komme under kurs 1200. Direktøren understreger, at Parken hjælper sin aktie med at klare sig bedre end markedet.

Foto: Mogens Flindt

»Flemming, tak for et godt møde og efterfølgende telefonsamtale,« sådan starter direktør i Clipper, Tommy Thomsen, sin mail, hvor han bekræfter, at man gerne vil købe 50.000 aktier i og af Parken. Det er i øvrigt en handel, som der ikke behøver være offentlighed om, skriver Tommy Thomsen.

Handlen med Clipper sker i den periode, hvor Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup er tiltalt for at have manipuleret med kursen i selskabet. Kort tid efter Tommy Thomsens mail vender aktiemarkedet bunden i vejret, og Flemming Østergaard skriver til sin direktør.

»Det er vigtigt at hensyn til Clipper, at kursen ikke er mindre end 1200,« skriver Don Ø til Jørgen Glistrup.

Og Østergaard kan snart søge trøst for sin bekymring, for kort tid efter skriver Jørgen Glistrup tilbage til formanden.

»Kære Flemming,

Jeg tror nu godt, at Clipper kan forstå, at et regulært markedssammenbrud også har indvirkning på Parken-aktien. Ellers burde de ikke handle med værdipapirer,« skriver Jørgen Glistrup, hvorefter han tilføjer: »Vores aktie klarer sig med vores hjælp markant bedre end markedet . Vi kan glimrende løfte kursen mere og holde den i en uges tid, hvorfor den så vil falde stentungt.«

I flere perioder var Parken klart den største køber af sine egne aktier, og ovenstående e-mail kan meget vel vise sig at blive belastende for Glistrup og Østergaard. Begge nægter sig i øvrigt skyldige.