Volkswagen aktier falder grundet frygt for større bøde

Volkswagens (VW) investorer er bekymrede for, at retssagen, som føres af det amerikanske justitsministerium, kan resultere i en bøde på meget mere end de 18 mia. dollar, som var det beløb, som bøden først var anslået til.

Foto: STEVE MARCUS. Volkswagens (VW) investorer er bekymrede for, at retssagen, som føres af det amerikanske justitsministerium, kan resultere i en bøde på meget mere end de 18 mia. dollar, som var det beløb, som bøden først var anslået til.
Læs mere
Fold sammen

Disse spekulationer førte til kursfald tirsdag. Det civile søgsmål, som blev indgivet mandag, handler om de 580.000 biler, som er solgt i USA, men hvor VW har snydt med bilernes emissionstests.

Det skriver Wall Street Journal.

- Jeg tror, at formålet med søgsmålet er at få Volkswagens opmærksomhed og finde en løsning. De fleste af sådanne sager ender med et forlig, som ender på et lavere tal, hvad end det så bliver. Så jeg tror aldrig, at vi ser, at denne sag ender foran en dommer, siger Carl Tobias, som er professor i jura ved University of Richmond.

I søgsmålet kommer justitsministeriet med fire krav mod VW, hvoraf to bærer en strafferamme på op til 37.500 dollar per bil. En tredje har en strafferamme på op til 3750 dollar per bil, og den fjerde har en strafferamme på 37.500 dollar per dag for overtrædelsen, hvilket svarer til lidt over 45 mia. dollar. Eksperter, som er bekendt med sådanne civile søgsmål i USA, understreger dog, at de endelige bøder sandsynligvis vil ende med at være meget lavere.