Voldsomt opgør i Nordic Tankers

Bestyrelsen udskyder generalforsamling og afbryder samarbejdet med storaktionær Steen Bryde, som på sin side forlanger hele bestyrelsens afgang.

Et rivegilde af de helt store er under opsejling i rederiet Nordic Tankers.

Bestyrelsen indkaldte i sidste uge til en ekstraordinær generalforsamling 10. januar 2008 på begæring af storaktionær Steen Bryde. Men en tvist mellem ham og bestyrelsen har nu ført til, at generalforsamlingen er udsat til 21. januar, og at bestyrelsen ikke længere vil samarbejde med Bryde.

Steen Bryde havde ifølge bestyrelsen forlangt en ekstraordinær generalforsamling for at få udvidet antallet af medlemmer af bestyrelsen fra syv til otte - og for at Steen Bryde kunne indtage den ekstra plads. Men den dagsorden vil Bryde nu ikke lægge navn til, skriver bestyrelsen i en meddelelse til fondsbørsen:

"Steen Bryde har imidlertid flere dage efter indkaldelsens offentliggørelse meddelt, at han ikke vedkender sig det ovenfor beskrevne indhold af dagsordenspunktet, men at han ønsker, at den samlede bestyrelse sætter sit mandat til rådighed," hedder det i meddelsen, der er underskrevet af formand Mogens Buschard.

Bestyrelsen mener, at man ikke kan nå at orientere alle navnenoterede aktionærer rettidigt om ændringen af dagsordenen, og derfor er den ekstraordinære generalforsamling udsat til 21. januar.

"Det er bestyrelsens opfattelse, at der er tale om et klart løftebrud fra Steen Brydes side, og at man herefter ikke mener at kunne etablere et tillidsfuldt samarbejde med Steen Bryde," skriver bestyrelsens formand Mogens Buschard.

"Bestyrelsen beklager meget dette utilsigtede forløb, men håber på forståelse for, at bestyrelsen har fundet det nødvendigt at handle som beskrevet," hedder det.