Virksomhedsdoktor tiltænkt nøglerolle i H+H

Laurids Jessen, den tidligere direktør for VT Holding, kan få en nøglerolle i den kommende bestyrelse for den kriseramte gasbetonproducent H+H International.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomheden, der ser ud til at overleve ved hjælp af en større kapitaludvidelse fra bl.a. ATP og LD Invest, står foran en større omrokering i bestyrelsen, efter A-aktionærerne har tabt kontrollen. Det skriver dagbladet Børsen.

Laurids Jessen ejer allerede godt 2 pct. af aktierne i H+H og skulle være klar til at gå med i den kommende kapitaludvidelse og måske øge sin andel yderligere. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Laurids Jessen selv, men Børsen erfarer fra kilder tæt på forløbet, at han er en stærk kandidat til at træde ind i bestyrelsen og måske også få en rolle som en form for rådgiver.

I sidste uge endte måneders dramatisk kamp og usikkerhed om fremtiden for gasbetonproducenten med en klassisk aktieudvidelse, hvor de eksisterende aktionærer får mulighed for at tegne nye aktier.

Kapitalfonden Nordic Capital forsøgte i ugen op til at opnå kontrollen med virksomheden, der vipper på randen af en betalingsstandsning, fordi H+H har opbygget en gæld på mere end 1 mia. kr. i Danske Bank. Men kapitalfonden opgav til sidst kampen om H+H, der nu får de to pensionkasser som største enkeltaktionærer.