Virksomheder vil investere igen

Nu kommer de første begyndende tegn på, at nedgangen er stagneret og at investeringslysten er på vej tilbage

Læs mere
Fold sammen
Håndværksrådets konjunkturbarometer viser nu de første begyndende tegn på, at nedgangen er stagneret og at investeringslysten er på vej tilbage.

Kurven er knækket for første gang siden 2006. Små og mellemstore virksomheder er mere optimistiske, men mangler kapital. Det skriver Håndværksrådet.

Manglen på finansiering hæmmer dog virksomhederne, konkluderer Rådet.

- De små og mellemstore virksomheder står stadig i en meget vanskelig økonomisk situation, men investeringslysten er så småt på vej tilbage blandt virksomhederne. I bedste fald er bunden nu nået, siger Håndværksrådets chefanalytiker Mads Engberg i en kommentar.

Bankerne er blevet mere restriktive med at låne penge ud til de små og mellemstore virksomheder, og samtidig strammes vilkårene på virksomhedernes kassekredit. Og mens markedsrenten er faldet efter flere rentenedsættelser fra Nationalbanken, oplever virksomhederne stigende renter.

- Det er unægtelig tankevækkende, at mere end hver tredje virksomhed oplever, at renten på deres kassekredit stiger, mens markedsrenterne generelt er faldet. Kun 11 pct. af virksomhederne har fået glæde af de faldende renter i form af lavere rente på deres kassekredit, og det må siges at være overraskende få, siger Mads Engberg.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )