Virksomheder får knap 1 mia. til forskning

De næste tre år investerer Videnskabsministeriet knap 900 millioner kroner i opbygning af nye forsknings- og udviklingskompetencer i de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS). Danske virksomheder får nu nye og bedre muligheder for indflydelse på investeringerne

Millioner af kroner til forskning i virksomhederne. Her er det en laboratoriemedarbejder hos Novo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til efteråret skal Videnskabsministeriet indgå tre-årige resultatkontrakter med de ni GTS-institutter om, hvilke nye strategiske forsknings- og udviklingskompetencer institutterne skal opbygge, og hvilke nye teknologiske servicetilbud de skal udvikle til gavn for danske virksomheder. Videnskabsminister Helge Sander opfordrer dansk erhvervsliv til at deltage aktivt i debatten.

"Dermed sikrer vi, at vi søsætter de projekter, som bedst muligt understøtter virksomhedernes innovationsaktiviteter ved at give dem hurtig adgang til fremtidens teknologier og nye viden", siger han.

Sikre kontakt
Videnskabsministeriet åbner i dag hjemmesiden www.BedreInnovation.dk. Her kan virksomheder, interesseorganisationer og andre interessenter frem til 1. juli kommentere over 200 forslag inden for 15 temaer vedrørende fremtidens teknologiske service. Forslagene spænder vidt fra funktionelle materialer på nano- og mikroskala, fremtidens energiteknologier og oplevelsesøkonomi til plastteknologi og fremtidens it-visualisering og -interaktion. "Her kan små og store virksomheder og deres brancheorganisationer blandt andet bidrage med, hvor de ser, de teknologiske udfordringer presser sig på. På den måde er de med til at sikre, at Videnskabsministeriet indgår kontrakter med GTS-institutterne om de mest erhvervsrelevante teknologiske og forretningsmæssige områder," siger Helge Sander. På baggrund af dialogen med erhvervslivet og andre interessenter vil GTS-institutterne efterfølgende færdiggøre deres forslag til resultatkontrakter. Det er Rådet for Teknologi og Innovation under Videnskabsministeriet, der vurderer GTS-institutternes endelige forslag til resultatkontrakter og bestemmer, hvilke aktiviteter der skal sættes i værk inden for den årlige bevilling på ca. 290 mio. kr.