Vinderup Bank ærgrer sig over branchens fejl

Vinderup Bank kommer ud af første halvår med et minimalt overskud før skat på 0,8 mio. kr., og det kunne have været meget bedre, hvis ikke banken skulle have hjulpet sine dårligt drevne kollegaer. Det skriver banken i sin halvårsrapport.

Læs mere
Fold sammen
- Derfor er det da ærgerligt, at en god portion af de penge, banken tjener i sit lokalsamfund skal gå til at betale for de dumheder, som eventyrlystne pengeinstitutter har begået. Vi synes det havde været mere rimeligt, og i hvert fald ulig meget sjovere, om disse mange penge var gået i lommerne på bankens trofaste aktionærer, hedder det i regnskabet.

I første halvår af 2008 havde banken et overskud før skat på 3,3 mio. kr.Ellers er bankens forretningsudvikling forholdsvis flad i forhold til samme periode i 2008, idet indtjening på nettorente- og gebyrer er stort set uændret på 10,6 mio. kr. mod tidligere 11,0 mio. kr.

Nedskrivningerne på udlån er faldet en smule, men med et tab på den post på 0,3 mio. kr. mod 0,6 mio. kr. er det stadig i småtingsafdelingen.

Den vestjyske bank er dog ikke bleg for at kalde sig "Danmarks mest solide børsnoterede bank !" i overskriften på ledelsens beretning, og selvtilliden har bund i en stærk solvens- og kernekapitalprocent på hele 29,1.

RB-Børsen