Vind eller forsvind: Nu kan du spille penge på, hvilken topchef der ryger først

Bettingbureau giver nu danskerne mulighed for at spille på, hvilken adm. direktør i de 30 største danske selskaber der ryger i det førstkommende sving.

Fra venstre: Mærsks adm. direktør, Søren Skou, Nets' adm. direktør, Bo Nilsson, og Jyske Banks adm. direktør, Anders Dam. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forlader adm. direktør Søren Skou Mærsk-skuden i utide? Fortsætter nedturen for Nets og må topchef Bo Nilsson tage konsekvensen heraf? Eller går Jyske Banks 60-årige topchef Anders Dam snart på pension?

Spørgsmålene står indtil videre hen i det uvisse, men hvis du har næse for at forudse fyringer, kan der være klækkelige pengebeløb at hente.

Således har bettingbureauet BetOnFinance netop lanceret et såkaldt »CEO-spil«, hvor menige danskere kan spille på et af de helt store kurspåvirkende forhold, nemlig hvilken CEO der udskiftes næste gang.

Der kan være mange grunde til ansættelse af en ny topchef. Ofte skyldes det, at den nuværende topchefs resultater ikke har levet op til bestyrelsens forventninger, at der er fundamental uenighed omkring den fremtidige strategi, at den nuværende topchef er tæt på pensionsalderen eller at den pågældende har fået et endnu mere interessant job.

Sikkert er det dog, at aktiekursen altid vil afspejle aktiemarkedest dom over beslutningen, fremhæver Jeff Saul, der er stifter og CEO i BetOnFinance.

»Hvis der er noget, der kan rykke aktiekursen, så er det frivillig som ufrivillig afgang af den administrerende direktør. I vores nye CEO­-spil behøver man ikke at købe selve aktien for at få del i denne gevinst, man kan nøjes med at spille på, hvilken CEO der bliver udskiftet først,« forklarer Jeff Saul.

Han har en forventning om, at spillerne i dette spil vil vise deres kort tidligt, og derved vil investorerne på det rigtige aktiemarked med fordel kunne skæve til, hvilke direktører, som har de laveste odds, inden de investerer i det rigtige aktiemarked.

»Det gælder virkelig om at være på forkant i det her spil, for når først et selskab har kommunikeret ændring i topledelsen, lukker spillet, og derefter vil det være for sent at udnytte en eventuel spilidé på området,« siger Jeff Saul.

Der kan spilles på 30 adm. direktører på det danske og det svenske marked. CEO‐spillet er et puljespil, hvilket betyder, at odds er flydende, indtil selskabet offentliggør ændringen på direktørposten. I modsætning til de andre spil på BetOnFinance.dk ved man ikke, hvornår spillet lukker for indskud.