Vilde regnskaber testede 13.000 aktiegamblere

Over 13.000 danskere har i fire uger kæmpet om den uofficielle titel som landets skarpeste »aktiehaj« i Berlingske Business’ og Nordeas fælles aktiespil. Det blev Anders Strøbech, der løb med sejren.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Aktiehandel i Nordea i København.
Læs mere
Fold sammen

Kampen om at blive Danmarks ukronede aktiekonge er afgjort. Med en afkastgrad på over 20 pct. løber Anders Strøbech med sejren efter fire ugers hård kamp. På førstepladsen havde Anders Strøbech helt præcist skrabet 601.112 kroner sammen – og formåede altså at skabe en fortjeneste på over 100.000 kroner på fire uger.

Det hører med til historien, at Anders har en vis fornemmelse for dynamikkerne på aktiemarkedet, da han til daglig arbejder som investeringsrådgiver i Danske Bank. Han blev fulgt helt tæt frem til målstregen af en spiller med brugernavnet Andromeda, der fik sin portefølje til at vokse med knap 94.000 kr. På tredjepladsen lykkedes det for »Mortenkd« at trille godt 88.000 virtuelle kroner i hus.

Hele 266 aktiegamblere fik deres porteføljer til at vokse med over 50.000 kroner, mens det overordnet set lykkedes at skabe overskud for mere end 12.500 deltagere.

I sidste ende løb Anders Strøbech den samlede sejr i mål efter at have ført spillet de seneste seks runder i træk.

»Han har forrentet sine penge med 20 pct. over de fire uger, hvilket skal ses i forhold til, at C20-indekset er steget med omkring 3,6 pct. i den periode,« siger Michael Borre.

Når Nordeas aktierådgiver dykker ned i Anders Strøbechs investeringsstrategi, springer det især i øjnene, at der været fuld knald på aktivitetsniveauet i hans aktieportefølje.

»Det første, der slår mig, er, at han har været ekstremt aktiv. Hver dag er der sket noget nyt i hans portefølje. Det, der specielt springer i øjnene, er, hvor aktiv han har været på certifikatsiden. Han har i spillets levetid haft 13 forskellige certifikater. Og det er der ikke så mange andre spillere, der har haft,« siger Michael Borre.

Den heftige gambling på certifikater var en afgørende faktor i Anders Strøbechs kamp for at sikre sig den samlede sejr. Derudover fremhæver Nordea-rådgiveren, at han også har været skarp, når det gælder aktier uden for landets grænser.

»Der er mange danske aktier i hans portefølje, men han har også tjent rigtig godt på nogle velvalgte væddemål på en række norske aktier. Jeg kan se, at han har haft en forkærlighed for nogle af de norske olieaktier som eksempelvis Seadrill og Fred Olsen, som han har haft på de helt rigtige tidspunkter. Og det er to meget risikable aktier, der svinger meget,« siger Michael Borre.

Aktiespillet fandt sted lige midt i regnskabssæsonen, hvilket betyder, at de mange tusinde aktiespekulanter har skullet navigere i et regnskabshav, der har bølget meget frem og tilbage.

Michael Borre mener, at regnskaberne for årets tredje kvartal har givet større udsving end sædvanligt.

»Denne regnskabssæson har været helt vild. Det har været specielt på den måde, at der har været stor forskel på vinderne og taberne på regnskabsdagene. Du har ikke skullet sætte en fod forkert i den her regnskabssæson. Det har ikke været en dårlig regnskabssæson, men der har virkelig været mulighed for at få brændt nallerne, hvis du har satset på de forkerte aktier,« siger Michael Borre.

I alt 13.054 deltog i Berlingske Business’ og Nordeas fælles aktiespil. Førstepræmien er en rejse for to til New York.