Viborg HK-aktionærer nikker ja til salg af håndboldaktiviteter

Viborg HKs aktionærer har fredag stemt for et salg til en lokal investorgruppe, som har budt 820.000 kr. på håndboldaktiviteterne i selskabet.

Foto: Morten Pedersen

Mere end 99 pct. af aktionærerne i Viborg HK har fredag stemt for et salg til den lokale investorgruppe New Beginning Aps, som har budt 820.000 kr. på håndboldaktiviteterne i selskabet.

Der er dog en række betingelser, som skal være opfyldt, inden salget kan falde plads. Klubben mangler blandt andet at finde et millionbeløb, siger Viborg HK's formand til Ritzau Finans.

- Langt den væsentligste betingelse er, at licensen skal kunne overdrages til New Beginning. Det kan den ikke, som det er nu. Før det kan ske, skal det børsnoterede selskab (Viborg HK, red.) have reetableret den negative egenkapital, som vi forventer at komme ud af året med, siger Palle Kjeldgaard-Christiansen, der er formand i Viborg HK, umiddelbart efter den ekstraordinære generalforsamling, der er afholdt fredag.

Helt nøjagtigt drejer det sig 3-4 mio. kr., som Viborg HK skal have fremskaffet inden den 30. juni. Og det kan få store konsekvenser, hvis pengene ikke bliver fundet, siger formanden.

- Konsekvensen er at betegne som uoverskuelig. Hvis der ikke bliver tilført likviditet inden den 30. juni, så kommer vi hurtigt i problemer. Vi er kommet et skridt tættere målet om at have Viborg HK i dameligaen efter sommerferien, men jeg kan ikke komme det nærmere end det lige nu, siger Palle Kjeldgaard-Christiansen videre til Ritzau Finans.

Viborg HK-aktien falder fredag eftermiddag med 4,5 pct. til 10,50 kr.