Vestas/Danske: Rumænsk ordre tegn på global styrke

Det er et vidnesbyrd om Vestas' globale styrke, at den danske vindmølleproducent fredag kunne annoncere en ordre på 201 MW i Rumænien. Det mener analytiker Henrik Breum fra Danske Markets Equities.

- Vestas' konkurrenter kommer fra store lande, så de er mere vant til at fokusere på deres store hjemmemarkeder. Vestas har været gode til at bryde isen på nye markeder, siger han til RB-Børsen.

Vestas har i forvejen projekter i Polen og Bulgarien, og Østeuropa kan med gamle kraftværker og EU-støtte til grøn energi blive et rigtig godt marked for selskabet, vurderer Henrik Breum.

Dagens store ordre, der er i milliardklassen i danske kroner, fik ikke Vestas til at ændre på forventningerne til 2009. Og analytikeren understreger da også, at den bare et skridt på vejen mod at opfylde den ambitiøse målsætning.

- Vestas er jo ikke home-safe i forhold til dets 2009 guidance. Der skal her i første og andet kvartal landes yderligere ordrer for at kunne realisere de 7,2 mia. euro i omsætning, som er blevet meldt ud, siger Henrik Breum.

Tidligere fredag skrev Reuters, at Vestas har fået en ordre på 300 MW i Kenya, men det ville selskabets topchef, Ditlev Engel, ikke kommentere over for RB-Børsen.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )