Vestas viste vejen på børsen

Det ultralikvide danske C20-indeks kæmpede onsdag over middag for at holde sig i positivt terræn, efter at dagen var begyndt med en pæn kursfremgang. C20-indekset lå 0,1 pct. højere i 454,09.

Vestas var formiddagens store positive overraskelse, da vindmøllegiganten landende en stor japansk ordre. De europæiske fondsbørser lå alle med marginale udsving i overvejende positiv retning.

Vestas lå 1,3 pct. højere i kurs 241. Vestas meddelte onsdag morgen, at vindmøllegiganten har fået en stor ordre fra den japanske Toyota-koncern. Samtidig udvider de to parter samarbejdet. Vestas har modtaget ordrer på i alt 81 stk. V80-2,0 megawatt vindmøller og 31 stk. V90-3,0 megawatt vindmøller til vindkraftprojekter i Japan, Taiwan og Sydkorea.

- Det er dejligt. Vores samarbejde med Toyota er rigtigt godt, og det her løfter vores samarbejde til det næste niveau, sagde Thorbjørn Rasmussen, der er administrerende direktør for Vestas Asia Pacific til RB-Børsen.

- Det er en vigtig ordre fra en strategisk kunde. Værdien ligger nok lige under 2 mia. kr., vurderede analytiker Henrik Breum fra Danske Equities over for RB-Børsen.

A.P. Møller - Mærsk fik også en del af spaltepladsen. Der er endnu engang opstået rygter en mulig sammensmeltning af APM og det tyske containerrederi Hapag Lloyd. Både TUI, der ejer Hapag Lloyd, og APM afviste at kommentere rygterne. APM er flere gange blevet nævnt som en mulig køber af Hapag Lloyd. APM B lå 0,7 pct. lavere i kurs 57.400.

Lundbeck lå 0,8 pct. lavere i kurs 161,8. Lundbeck-aktien kunne dermed ikke helt følge op på tirsdagens pæne kursfremgang, der kom i kølvandet efter et bedre end ventet regnskab fra Lundbecks amerikanske forhandler Forest Labs.

Blandt sidepapirer var ejendomsselskabet Keops endnu engang i fokus. Keops steg 5,8 pct. til kurs 22,0. Ifølge chefrådgiver Bjarke Østergaard fra Nordea skyldes stigningen, at aktiemarkedet nu er ved at genvinde tilliden til Keops.

- Der er sendt et strategisk meget stærkt signal fra Keops side til aktiemarkedet. Selskabet har blandt andet gjort sig ihærdige anstrengelser for at få styrket organisationen, så den bedre kan håndtere den kraftige vækst, som selskabet har været igennem i de seneste par år, sagde Bjarke Østergaard til RB-Børsen.

Det hollandske finanshus ABN Ambro har gentaget sin "køb" anbefaling af SAS-aktien. SAS lå onsdag middag 2,3 pct. højere i kurs 111.

RB-Børsen