Vestas var stjernen i flot regnskabssæson

Regnskaberne for første kvartal fra de danske selskaber har generelt set været positiv læsning for investorerne, lyder vurderingen fra pensionsselskabet PFA, der selv er en stor investor i danske aktier.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men særligt et selskabet har skilt sig ud fra mængden i første kvartal, hvis man spørger PFA.

- Vestas har gjort det rigtig fint, og aktien er steget med 76 pct. i år. De er efter en turbulent periode kommet på rette spor, og især den forbedrede evne til at skabe pengestrømme har imponeret os, siger Jesper Langmack, der er direktør i PFA Kapitalforvaltning og ansvarlig for PFA Pensions egne aktieinvesteringer.

Set over en bred kam har regnskaberne for første kvartal dog været pæne både i toppen og bunden af resultatopgørelserne.

- Der er naturligt nok variation fra selskab til selskab, men det generelle billede er, at både toplinjen og indtjeningen har været bedre end ventet for de danske selskaber her i første kvartal, siger Jesper Langmack.

De positive regnskaber har da også kastet stigende aktiekurser af sig, og mandag lukkede det toneangivende C20 Cap-indeks for første gang over indeks 800.

PFA har da også selv været en temmelig aktiv på aktiemarkedet i 2014. Pensionsselskabet har blandt andet deltaget i kapitaludvidelsen i vindmølleproducenten Vestas og børsnoteringerne af serviceselskaber ISS og brændstofdistributøren OW Bunker.