Vestas springer i vejret på børsen

Analytikerne kom med et lettelsens suk: Ingen negative overraskelser i halvårsregnskabet fra Vestas - aktiemarkedet reagerer med voldsom kursstigning.

Et lettelsens suk. Det er den umiddelbare reaktion hos analytikerne på et Vestas-regnskab med fravær af negative overraskelser. Omvendt er der heller ikke de store positive nyheder, så alt i alt et regnskab, der lever op til forventningerne. Det konstaterer chefrådgiver Rasmus Køjborg fra Nordea over for RB-Børsen i minutterne efter regnskabet.

- Umiddelbart ser regnskabet positivt ud, og det skyldes ikke mindst, at vi blev fri for de negative overraskelser, som vi tidligere har fået. Vi venter ikke, at kursen rykker sig markant på baggrund af regnskabet, siger Rasmus Køjborg til RB-Børsen.

Han anfører, at regnskabet lever op til det, som de fleste i markedet har ventet.

- Det positive er, at de fastholder forventningerne til EBIT-margin og guider forventningerne til arbejdskapitalen ned. Det er også positivt, at de fastholder garantihensættelserne. På den negative side tæller det, at der fortsat er leverandørproblemer, siger Rasmus Køjborg.

Vestas-regnskabet blev offentliggjort inden børsen åbnede tirsdag. Straks fra børsens åbning sprang aktien i vejret, først med over otte procent, efter nogle minutter med mere moderate seks procent.

Business.dk/RB-Børsen