Vestas: Repower-bud er blåstempling af sektor - Sydbank (Opd)

 

Arevas bud på den tyske Vestas konkurrent Repower er en blåstempling af sektoren. Det er vurderingen fra Sydbanks analytiker, Jacob Pedersen.

 

- Buddet fra Areva på Repower er lige så vigtig for vindmøllesektoren som GE's indtræden på markedet og Siemens køb af Bonus, vurderer Jacob Pedersen.

 

Hvis Areva får held med overtagelsen skabes en tredje stor spiller på markedet for vindenergi, og det øger konkurrencen og er dermed negativt for Vestas, skønner han.

 

Vestas selv kan også komme i spil.

 

- Jeg har igennem lang tid vurderet Vestas som en potentiel overtagelseskandidat, og det er ikke ændret med Arevas bud, lyder det fra Jacob Pedersen.

 

Den franske producent af atomkraftreaktorer, Areva, byder på aktierne i den tyske vindmølleproducent Repower, som selskabet allerede ejer knap 30 pct. af aktierne i. Areva byder 105 euro pr. aktie, hvilke værdisætter Repower til 851 mio. euro (6,3 mia. kr.). Repower sluttede fredag i 89,63 euro, og der er således tale om en præmie på 17 pct.

 

Tilbuddet er givet under betingelse af at franskmændene får 50 pct. af Repower, hvor de allerede i dag ejer ca. 30 pct. af aktierne. Det portugisiske selskab Martifer ejer 25,4 pct. af Repower, mens de resterende aktier, bortset fra Arevas egen andel, er i fri handel.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )