Vestas og Mærsk løftede C20-indekset

C20 præsterede at levere endnu en handelsdag i plus i tirsdagens sene handel, og indekset udbyggede dermed marginalt de seneste dages solide kursløft.

Læs mere
Fold sammen
C20-indekset lukkede 0,13 pct. højere i 319,19, efter at det verserende boligsalg i USA steg langt mere end analytikerne havde ventet, hvilket løftede stemningen.

- Mærsk og Vestas aktierne løftede det danske indeks, der ellers var præget af en svag negativ stemning. Markedet er kørt pænt op over sommeren, og den seneste tids markante fremgang kan henledes til panikopkøb fra investorerne, der er kommet hjem fra sommerferie. Det var tyndt med selskabsnyt i C20-regi i tirsdagens handel, og investorerne afventer nu onsdagens regnskab fra Carlsberg og torsdagens regnskab fra Novo Nordisk, udtalte chefdealer Mads H. Zink fra Danske Bank til RB-Børsen.

Novozymes så dagens største C20-fald, og lukkede 5,1 pct. lavere i kurs 460,5. Tilbagegangen skete, efter at Hollandske DSM tirsdag morgen aflagde kvartalsregnskab, der skabte nervøsitet for et svagt marked i foderenzymdivisionen. DSM Nutritional samarbejder med Novozymes om foderenzymer, men er konkurrent til Novozymes inden for fødevarenzymer. DSM Nutritional har oplevet et fald på 11 pct. i volumensalget i 2. kvartal, og fortsatte dermed tilbagegangen fra 1. kvartal. Samtidig sænkede Danske Bank sin anbefaling på Novozymes-aktien til "Hold" fra tidligere "Akkumuler", og gav aktien et kursmål på 495 kr.

A.P. Møller - Mærsk steg 2,1 pct. til kurs 34.800, efter mandagens 4,9 pct. kursløft. Containerrederiet Yang Ming Marine Transport fra Taiwan fik hævet sin anbefaling af schweiziske investeringsbank Credit Suisse, og steg til sit højeste kursniveau i mere end to måneder. Investeringsbanken hævede anbefalingen til "Outperform" med kursmålet til 16,5 NTdollar fra 7,5 NTdollar.

Carlsberg lukkede 2,3 pct. lavere i kurs 369, efter mandagens stigning på 4,1 pct. Bryggeriet var i fokus efter en artikel i Jyllands-Posten op til onsdagens halvårsregnskab, hvor analytikerne ikke venter, at Carlsberg kan nå sine 2009-forventninger. Det er dog indkalkuleret i aktiekursen, skrev morgenavisen. Samtidig sænkede finanshuset Citigroup sin anbefaling på Carlsberg-aktien fra "Køb" til "Hold".

Novo Nordisk steg 0,3 pct. til kurs 306,5. Det amerikanske biotekselskab Zymogenetics, som Novo Nordisk ejer ca. 31 pct. af, skuffede analytikerne med sit regnskab for andet kvartal. Zymogenetics leverede et nettounderskud på 27 mio. dollar (ca. 140 mio. kr.), hvilket dog var en forbedring i forhold til tabet sidste år.

Vstas steg 1,4 pct. til kurs 369, efter at det danske konsulentselskab Make Consulting hævede installationsestimaterne for en række af vindmølleproducentens nøglemarkeder for 2009. Det konstaterede Jyske Banks Vestas-analytiker Christian Nagstrup, der umiddelbart hæftede sig ved pæne prognoser for markedet i USA.

DSV faldt 0,3 pct. til kurs 74,8, efter at finanshuset Nomura sænkede sit kursmål på transport-aktien til 90 kr. mod tidligere 100 kr. Nomura fastholdt anbefalingen "Køb".Neurosearch lukkede 1,2 pct. lavere i kurs 120,5. Biotekselskabet er nået et skridt videre i aftalen med Glaxosmithkline om udvikling af et stof til behandling af socialfobi. Den prækliniske udvikling er afsluttet, og dermed kan Neurosearch udstede aktier for 5 mio. euro til GSK.

RB-Bøsen