Vestas og Lundbeck til vejrs på regnskab

Investorerne er godt tilfredse med de kvartalsresultater Lundbeck, Vestas og FLsmidth har leveret her til formiddag. Vestas-aktien stiger med over 10 procent.

Vestas stryger til vejrs på fondsbørsen. Fold sammen
Læs mere
Investorerne har armene i vejret over regnskabsbøgerne fra Lundbeck og Vestas. Efter knap en times handel er selskabernes aktier steget henholdsvis 4,8 og 10,8 procent.Hos Sydbanks hovedkvarter ser aktieanalytiker Jacob Pedersen fornuftige - men forskellige - forklaringer bag kursstigningerne. Lundbeck leverer varen her og nu, mens Vestas lover, at de kan levere i fremtiden på trods af en blødende bundlinje her og nu.

»Årsagen til, at Lundbeck stiger er, at de leverer en væsentligt bedre indtjening end ventet. I forhold til Vestas reagerer investorerne nok på de signalerer, hvor de øger forventninger til både overskudsgrad og pengestrømme,« siger han til Berlingske Business og fortsætter:

»Så Vestas' regnskab er med til at sparke frygten for for høj gæld i selskabet væk. Og det er lige nøjagtigt det signal, man gerne vil se fra selskabet,« siger Jacob Pedersen.


Vestas-aktie kan stige markant

Det er tredje gang i træk, at Vestas' regnskab bliver modtaget med klapsalver på fondsbørsen, noget der ellers ikke har været sædvane de seneste år.

Samlet er aktien nu steget med over 380 procent i år. Men der er ifølge Sydbank-analytikeren stadig grobund for en »markant aktiestigning«, hvis Vestas kan leve op til sine mål om en høj encifret overskudsgrad.Og når du siger en markant aktiestigning. Hvad mener du så?

»Jeg vil nødigt sætte et kursmål på. Så hvis jeg nu bare nøjes med at sige, at det ikke helt er en fordobling, men det er altså heller ikke bare 10-15 procent,« siger Jacob Pedersen.

FLSmidth også i plus trods kæmpeunderskud

Også FLSmidth-aktien har kæmpet sig op i et plus på tre procent, efter at have startet dagen i et lille minus.

Selskabet har leveret et regnskab, der viser et kæmpeunderskud på 783 millioner kroner i tredje kvartal og en voldsom ordrenedgang.

Omvendt ligger omsætningen uændret på 6,7 milliarder kroner og de overordnede forventninger fastholdes.»Der er mange forskellige lodder på vægtskålen i forhold til FLSmidth. Resultaterne for tredje kvartal er egentlig ok, hvis man renser for alle de ekstraordinære ting,« siger Jacob Pedersen og fortsætter:

»Deres forventninger er i og for sig egentlig også lidt bedre end det, jeg havde regnet med i forhold til de udmeldinger, der er kommet fra konkurrenterne på det seneste,« siger han.