Vestas og DSV er oplagte opkøbsmål - Gudme

 

2007 bliver et år i opkøbenes tegn. Det mener investeringsbanken Gudme Raaschou, der udpeger GN Store Nord, Vestas, B&O samt DSV som det mest oplagte overtagelseskandidater på Københavns Fondsbørs.

 

- Vi ser en fortsættelse af industrilandenes investeringer i 2007. Det betyder et fortsat fokus på fusioner og opkøb i Europa. I Danmark vil vi fortsat se betydelig aktivitet inden for opkøb og fusioner. Med stærke balancer vil de store selskaber tilkøbe vækst, mens flere mindre selskaber fortsat vil blive betragtet som opkøbsmål, vurderer Gudme Raaschou i publikationen "Det danske aktiemarked 2007".

 

Investeringsbanken mener, at det danske aktiemarked lige nu er i god form, hvilket blandt andet skyldes et stigende antal børsnoteringer i 2006. Den tendens vil fortsætte i 2007 med børsnoteringen af Dong Energy som højdepunktet.

 

- Vi forventer en samlet positiv udvikling i det danske marked på 5-10 pct. set over hele 2007 - en forventning, vi baserer på fortsat god dansk økonomisk vækst, en lavere rente i USA og et stop for flere renteforhøjelser i Europa, skriver Gudme Raaschou.

 

- Selskaberne på det danske marked er generelt i god form. De er aggressive, ekspansive og meget globalt tænkende. Vi mener, at der er udsigt til, at langt de fleste C20-selskaber øger indtjeningen i 2007 sammenlignet med 2006, og det er et godt udgangspunkt for at forvente en positiv udvikling i aktiekurserne, tilføjer investeringsbanken.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )