Vestas modtager ordre til Cypern

Vestas har modtaget en ordre på 41 stk. V90-2,0 MW-vindmøller til Orites-projektet på Cypern.

Læs mere
Fold sammen
Ordren omfatter levering og idriftsættelse af vindmøllerne samt en femårig service- og vedligeholdelsesaftale, oplyser Vestas.

Ordren er modtaget fra et cypriotisk-baseret udviklingsselskab (etableret af den lokale iværksætter Akis Ellinas), DK Windsupply Limited, i samarbejde med Platina Partners, som er en London-baseret kapitalfond, som er aktiv inden for udvikling, opførelse og drift af vedvarende energiprojekter i hele Europa.

- Med denne ordre udbygger vi yderligere Vestas' nuværende forretningssamarbejde med Platina Partners i Europa. Derudover tager vi et stort første skridt inden for det cypriotiske vindenergimarked med vores V90-2,0 MW-vindmølle, som vi har stor erfaring med i Europa, udtaler Juan Araluce, President for Vestas Mediterranean.

Orites-projektet vil blive etableret i et bjergrigt område på den sydvestlige del af øen, tæt på byen Paphos. Vestas-vindmøllerne er de første vindmøller, der skal installeres på Cypern. Levering af vindmøllerne forventes påbegyndt i løbet af fjerde kvartal 2009, og idriftsættelse ventes afsluttet i sommeren 2010.

Dermed er der endnu en dag med godt nyt til Vestas-investorerne, efter at Vestas også torsdag kunne annoncere en ordre. Torsdagens ordre var en belgisk bestilling af 55 offshore vindmøller på tilsammen 165 MW.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )