Vestas mod strømmen på surt aktiemarked

De røde pile præger fredagens C20-indeks, der over middag ligger 0,3 pct. lavere i 414,94. Danske Bank agerer fortsat bundprop. NKT ligger også i den tunge ende af indekset, efter Nordea ser risiko for skuffelser fra selskabet i 2011.

Foto: JOHN MACDOUGALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas-aktien løftes en smule, efter Nomura har fastholdt sin købsanbefaling på vindmølleproducenten. De europæiske aktieindeks falder 0,3-0,4 pct.

Danske Bank er presset i fredagens aktiemarked, og bankaktien ligger over middag 1,8 pct. lavere i kurs 131,6, mens Nordea klarer sig bedre med et tab på 0,4 pct. til kurs 55,5.

Vestas løftes 0,6 pct. til kurs 205,1. Finanshuset Nomura har sænket sit kursmål på Vestas-aktien fra 390 kr. til 300 kr. Nomura fastholder anbefalingen "køb".

Novozymes stiger 0,6 pct. til kurs 708. Enzymkoncernen bevarer sin flotte placering som nummer et på det såkaldte PR-barometer, som er udarbejdet af Analysefirmaet Aalund og offentliggøres i Berlingske Nyhedsmagasin fredag.

Danisco ligger 1,0 pct. lavere i kurs 499,3. Ingredienskoncernens regnskab for første kvartal får finanshuset Credit Suisse til at hæve sin anbefaling af aktien til "neutral" fra "underperform". Kursmålet på Danisco-aktien hæves til 500 kr. fra 350 kr. Yderligere har finanshuset Goldman Sachs løftet kursmålet på Danisco-aktien til 590 kr. fra 515 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

D/S Norden stiger 0,2 pct. til kurs 220,7. Rederiet Norden har indgået et samarbejde på foreløbigt fem år med råvareproducenten Glencore. Aftalen skal sikre, at Glencore kan få transporteret kul også i de koldeste vintermåneder. Aftalen betyder, at Norden og Glencore deler udgifterne til ombygning af Panamax-skibet Nord Neptune til issejlads og indtægter på den fremtidige udbefragtning af skibet.

NKT falder 1,4 pct. til kurs 262,5, mens FLSmidth taber 0,1 pct. til kurs 387,5. Nordea anbefaler at købe FLSmidth frem for NKT. Markedsbetingelserne for NKT Cables er fortsat udfordrende, og Nordea ser en mulighed for en skuffelse fra kabel- og støvsugerfabrikanten i 2011.

A.P. Møller - Mærsk handles uændret i kurs 46.900. Et lovforslag er på vej i den amerikanske kongres, der kan gøre en ende på aftalte fragtrater inden for containerfarten. Det skriver shippingavisen Lloyd's List. Forslaget indebærer forbud for containerrederierne at tale om, fastsætte eller regulere fragtraterne gennem konferencer eller diskussionsgrupper såsom Transpacific Stabilization Agreement.

Novo Nordisk ligger 0,1 pct. lavere i kurs 533. Det var kun et begrænset antal nye data, som Novo Nordisk fremlagde på den europæiske diabetes konference EASD i Stockholm. Det skyldes det forholdsvis korte tidsrum siden, den amerikanske pendant ADA-messen blev holdt i Florida, vurderer Danske Bank, der fastholder anbefalingen "akkumuler" oven på Stockholm-messen. Spar Nord stiger 3,5 pct. til kurs 59.

Danske Bank hæver anbefalingen af Spar Nord-aktien til "køb" fra "akkumuler". Kursmålet sættes til 75 kr. Danske Bank har opjusteret forventningerne til Spar Nords indtjening med 10 pct. i år, 15 pct. næste år og 11 pct. for 2012.

RB-Børsen