Vestas i fokus på aktiemarkedet

De europæiske futures ligger i omegnen af 1 pct. højere, og der ventes en positiv åbning på fondsbørsen København. C20-indekset lukkede onsdag 2,2 pct. lavere i 301,2.

Læs mere
Fold sammen
De europæiske futures ligger i omegnen af 1 pct. højere, og der ventes en positiv åbning på fondsbørsen København. C20-indekset lukkede onsdag 2,2 pct. lavere i 301,2. Vestas-aktien vil være i søgelyset efter onsdagens dyk, mens biotek og medico ligeledes vil være i fokus.

- Vi venter at starte dagen i positivt terræn med en C20-stigning på 0,5-1,0 pct. Fokus vil hovedsageligt være vendt mod medicinal- og biotekaktierne, hvor især Lundbeck er i spil. Der har hersket en lidt negativ stemning omkring Lundbeck-aktien, og efter morgens nyhed vil aktien sandsynligvis være tynget. Torsdag morgen stiger finans på de asiatiske markeder, mens de råvarer relaterede selskaber er tynget og tendensen ventes også at ses i den danske handel. Vestas er i søgelyset efter spekulationer om nedjustering, mens DSV er regnskabsaktuel fredag, siger Ole Kjær Jensen afdelingschef for skandinaviske aktier fra Sydbank til RB-Børsen.

Vestas: Den danske vindmøllegigant var hårdt presset i onsdagens handel, efter en negativ nyhedsstrøm med en nedjustering fra Hansen Transmission og en rapport fra amerikanske AWEA, hvor det fremgik, at Vestas i andet kvartal kun var den fjerdestørste leverandør på det amerikanske marked. Yderligere bemærkede den franske energikoncern EDF at den nu er begyndt at opkøbe billige vindmøller fra operatører som ikke kan få finansieringen på plads. Afslutningsvis var den spanske Vestas-konkurrent, Gamesa, aktuel med regnskab efter markedslukning.

Gamesa leverede regnskabstal nogenlunde på linje med analytikernes forventninger og fastholdt tidligere årsprognoser. Vestas lukkede onsdag 7,4 pct. lavere i kurs 342,5.

Lundbeck: Koncernen har indstillet studierne med bifeprunox til behandling af skizofreni. Beslutningen er taget sammen med partneren Solvay Pharmaceuticals, og selskaberne traf beslutningen efter at have evalueret de seneste resultater fra en foreløbig analyse af de samlede data, som skulle danne grundlag for en potentiel udvidelse af det igangværende kliniske fase III program.

Genmab: Biotekselskabet har offentliggjort resultater fra et fase III-studie med ofatumumab mod ledegigt. Undersøgelsen opfyldte det primære endpoint med en forbedring hos mindst 20 pct. Genmab lukkede uændret i kurs 198,8.

D/S Norden: Regnskabssæsonen for de amerikanske tørlastrederier er blevet indledt af Genco Shipping & Trading, der steg 0,2 pct. efterpræsentationen. D/S Norden faldt onsdag 2,1 pct. til kurs 185,8.

Novozymes: Den danske enzym- og biobusinesskoncern har meddelt, at den vil koncentrere sig om sit kerneområde, og derfor skilt sig af med græs- og landskabsforretningsområdet og afhændet aktiviteterne til amerikanske Lebanon Seaboard. Novozymes lukkede 0, pct. lavere i kurs 448,5.

GN Store Nord: Den amerikanske GN Netcom konkurrent Plantronics fortsatte onsdag opturen efter sit flotte regnskab for andet kvartal, hvor aktien lukkede 8,1 pct. højere i 23,5 dollar. Finanshuset BeaconEquity var onsdag aktuel med en frisk rapport på Plantronics, hvor analytikerne for alvor er lune på selskabet efter regnskabet. GN lukkede 2,1 pct. højere i kurs 24,2.

RB-Børsen