Vestas i fokus, Genmab amok

De danske aktier lukkede onsdag højere efter en uensartet udvikling dagen igennem. C20-indekset steg 0,7 pct. til 474,53.

En markant bedre end ventet jobindikator fra USA kickstartede eftermiddagens fremgang. Vestas var i fokus grundet den kommende afklaring på USA's brug af vindenergi, mens aktierne i Genmab i den sene handel gik amok på rygter om opkøb.

Vestas-aktien fortsætter sin optur, efter at spekulationerne om en ny langsigtet amerikansk ordning for vedvarende energi er på vej i den samlede energipakke. Det er den såkaldte RES (Renewable Electricity Standard). Vestas steg 3,3 pct. til kurs 506.

- RES'en binder energiselskaberne til at producere 15 pct. af deres elektricitet fra vedvarende kilder i 2020. En vedtagelse af RES vil have en ekstrem positiv virkning på vindmøllebranchen, udtalte senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

- Vi venter på, at et udvalg i Kongressen sender et udkast om energipakken tilbage til Repræsentanternes Hus og Senatet. Repræsentanternes Hus ventes stemme om forslaget på torsdag, mens Senatet ventes at stemme om det i næste uge, udtalte Jacob Pedersen.

Genmab gik efter middag amok og lukkede 11,1 pct. højere i kurs 355.

- Der er markedsrygter om en takeover af Genmab, udtalte aktiehandelschef Jørn Jakobsen fra Sydbank til RB-Børsen.

A.P. Møller-Mærsk er gået i gang med en stor reorganisering af Maersk Line. Det skrev Financial Times. Fire ud af syv chefer fjernes fra ledelsen. A.P. Møller - Mærsks B-aktie faldt 0,3 pct. til kurs 58.500 efter tirsdagens fald på 4,1 pct.

- Samlet set er reorganiseringen et positivt tiltag, men samtidig signalerer det måske, at problemerne er større end hidtil antaget, udtalte senioranalytiker Jacob Pedersen til RB-Børsen.

FLSmidth genvandt næsten hele tirsdagens tab med en kursfremgang på 4,7 pct. til kurs 505.

Novo Nordisk faldt 0,2 pct. til kurs 344. JP Morgan hæver kursmålet til 330 kr. på Novo Nordisk. Kursmålet var tidligere 626, men da aktien er splittet i 2:1 er der tale om en opjustering fra 313 kr. Anbefalingen er "neutral".

Den internationale finanskrise har en begrænset effekt på de danske banker. Det konstaterede det internationale kreditvurderingsinstitut Moody's. Danske Bank lukkede uændret i 201,8, mens Nordea steg 1,8 pct. til kurs 85.

- Uroen på de finansielle markeder i midten af 2007 har foreløbig haft begrænset effekt på de danske banker, da kun store banker med velspredte indtægter har haft direkte eller indirekte eksponering i subprimemarkedet, skrev Moody's.

Royal Unibrew lukkede 5,3 pct. lavere. Tirsdag faldt aktien 5 pct. Royal Unibrew har oplevet et massivt kurspres, idet bryggeriets indtjening er ramt af øgede råvareomkostninger.