Vestas høster fordele af Kina-etablering - direktør (NY)

 

Den danske vindmøllekoncern Vestas begynder stille og roligt at høste frugterne af sin etablering i Kina. De kinesiske myndigheder kræver, at 70 pct. af indholdet af vindmøllerne skal være produceret lokalt, hvilket Vestas kan leve op til.

 

Vestas har i løbet af 2006 åbnet et større fabriksanlæg i Kina, hvor vindmøllekoncernen vil producere V80 og V90-vindmøller, der er de største vindmøller hos Vestas. Fredag fik Vestas to ordrer på hver 25 stk. V80-2,0 MW-vindmøller med en samlet kapacitet på 100 megawatt. Ordrerne er modtaget fra China Long Yuan Electric Power Group Corp., som er et af Kinas store statsejede selskaber inden for elsektoren.

 

- Det er en ekstra god ordre i Kina, hvor vi lever op til, at 70 pct. af vindmøllen skal være produceret lokalt. Der er et kraftigt behov for alle former for energi i Kina. Størrelsen på ordren gør, at vi annoncerer den. Men det er blot en fortsættelse og en bekræftelse af vores investeringer derude, siger administrerende direktør for Vestas Asia Pacific, Thorbjørn N. Rasmussen, til RB-Børsen.

 

Levering af vindmøllerne begynder i løbet af første halvår 2008, og projektet bliver etableret i Chifeng, der ligger i det Indre Mongoliet. Projektet ventes at være afsluttet ved udgangen af næste år.

 

- Vi glæder os meget over at fortsætte vores tætte samarbejde med Long Yuan, som er en af de førende inden for drift af vindkraftanlæg i Kina, og vi er glade for, at vindmøllerne vil blive leveret fra vores kinesiske produktionsfacilitet i Tianjin, siger Thorbjørn N. Rasmussen.

 

Ordrerne påvirker ifølge selskabet ikke Vestas-koncernens forventninger til resultatet i 2007.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )