Vestas fortsætter vild stigning i positivt marked

Selv uden større nyheder klatrer det toneangivende danske aktieindeks mod nye tinder. Vestas sætter eksemplet, da aktien fortsætter op og nu nærmer sig en stigning år til dato på 300 pct.

Samlet stiger det toneangivende C20 Cap-indeks med 0,6 pct. mandag middag til indeks 610,56. Indekset har ikke set sig tilbage siden den tidligere rekord i 596 blev brudt 1. august.

Helt i top ligger Vestas, der med en stigning på 2,1 pct. til 124,50 kr. er steget med hele 290,8 pct. år til dato. Aktien stiger i øjeblikket lige meget, om der kommer dårlige eller gode nyheder. Mandag har flere tidligere Vestas-spidser sat sig i topledelsen hos konkurrenten Repower.

Lars Rytter har overtaget posten som Chief Operating Officer, altså driftsdirektør, hos Repower. Lars Rytter har været beskæftiget i vindmølleindustrien siden 1995 og var oprindeligt ansat hos NEG Micon, der sidenhen blev en del af Vestas. I sin tid hos NEG Micon/Vestas var han ansvarlig for logistik og indkøb. Også tidligere ansvarlig for "global engineering" hos Vestas Russel Stoddart er tiltrådt hos Repower.

Danske Bank napper Vestas i haserne mandag med en stigning på 1,5 pct. til 115 kr. Det er fortsat en stribe kursmåls- og anbefalingsløft oven på regnskabet i sidste uge, der sender aktien nordover.

Mandag har den svenske storbank SEB Enskilda løftet sit kursmål for kollegaen Danske Bank til 126 kr. fra tidligere 113 kr. per aktie, mens anbefalingen fortsat lyder "køb".

Adskillige analytikere har siden Danske Banks halvårsregnskab i sidste uge haft lommeregnerne fremme og justeret deres syn på aktien. Regnskabet bød på en nedjustering af forventningerne til 2013, men ifølge analytikerne har det været mere iøjnefaldende og positivt, at Danske Bank har formået at få nedskrivningerne ned på et lavere niveau.

I toppen ligger også Lundbeck, der stiger 1,7 pct. til 114,90 kr. forud for sit regnskab senere i ugen.

Uden for C20 Cap stiger DFDS med 1,1 pct. til 406,50 kr., efter at man har fået godkendelse til at udvide samarbejdet med den svenske speditør NTEX. Aftalen har stor økonomisk betydning for DFDS, der fortæller til Ritzau Finans, at aftalen vil påvirke resultatet med 75-80 mio. kr. om året.

IC Companys stiger med 1,8 pct. til 144,50 kr., efter at Nordea har hævet sit kursmål for aktien til 160 kr. fra 140 kr.

Sidst på eftermiddagen rettes fokus mod USA og offentliggørelsen af ISM-indekset for den amerikanske servicesektor. Spørger man økonomerne, ventes aktiviteten i serviceerhvervene at være øget en smule i juli afspejlet i konsensus om en stigning i ISM-indekset til 53,1 i juli fra 52,2 i juni ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS