Vestas fastholder 2007-forventninger

 

Vindmølleproducenten Vestas fastholder i forbindelse med halvårsrapporten de fleste af sine forventninger til indeværende år. Kun forventningerne til nettoarbejdskapitalen er ændrede.

 

Dog rammer komponentsituationen også den danske vindmøllekoncern og forhindrer en opjustering af EBIT-marginen, skriver Vestas i halvårsregnskabet.

 

- Den ustabile komponentsituation forhindrer på nuværende tidspunkt Vestas i at indsnævre forventningerne til EBIT-margin for 2007 til den øvre ende af intervallet på 7-9 pct, bemærker Vestas i regnskabet.

 

Der ventes derfor en uændret overskudsgrad, målt på EBIT-niveau (dvs. resultat før skat og finansposter) på 7-9 pct. Omsætningen holdes uændret på 4,5 mia. euro (33,5 mia. kr.). Det svarer til en vækst på ca. 17 pct. i forhold til 2006.

 

Analytikere, adspurgt af RB-Børsen forud for regnskabet, ventede, at Vestas ville komme ud af 2007 med en omsætning på 4,6 mia. euro og en EBIT-margin på 8,3 pct. Dermed ligger deres omsætningsforventninger højere, ligesom EBIT-marginen ligger lige over midten af Vestas' interval.

 

Nettoarbejdskapitalen ventes ved udgangen af 2007 at udgøre maksimalt 15 pct. mod tidligere forventet 15-20 pct. af omsætningen. I maj blev forventningen til nettoarbejdskapital ændret fra tidligere ca. 20 pct. Finansposter ventes at belaste resultatet med 25-30 mio. euro og skatteprocenten ventes at lande på 33 pct., oplyser Vestas i regnskabet.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )