Vestas-fabrik på Isle of Wight lukkes definitivt

Med lukningen bliver 425 medarbejderne overflødiggjort.

Læs mere
Fold sammen
Vestas Wind Systems lukker nu definitivt den stormomsuste vingefabrik på den britiske ø Isle of Wight. Det oplyser vindmølleselskabet.

Lukningen kommer efter en længere konflikt med de ansatte på fabrikken i forlængelse af Vestas' forhandlinger om lukningen tidligere på sommeren. Det fik arbejdere på den britiske ø til at besætte vingefabrikken. I sidste uge fik Vestas en domstol til at beordre arbejderne til at forlade virksomheden, hvilket skete fredag, hvor de sidste seks arbejdere, der havde forskanset sig, forlod virksomheden efter knap tre ugers protest.

Fabriksbesættelsen er blevet fulgt med stor opmærksomhed i Storbritannien, og flere analytikere har vurderet, at Vestas' image har fået alvorlige skrammer af sagen.

Hos Vestas lyder forsvaret for lukningen, at manglende ordrer har gjort det nødvendigt at standse produktionen på Isle of Wight.

Også den britiske regering beskyldes for at investere for lidt i vedvarende energiprojekter.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )