Vestas får hul på vindmøllefinansiering igen

Vestas har modtaget en belgisk ordre på et offshore-vindkraftværk, og for første gang siden krisens start, er møllerne projektfinansieret.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Vestas har fået en ny ordre på en off-shorevindmøllepark ved Belgien som er finansieret på 'non-recourse' basis. Det er første gang siden finanskrisens start at offshore-forretninger projektfinansieres.

Finansieringen er blevet mulig via en forsikringsgaranti stillet af Eksport Kredit Fonden (EKF) og med finansiering fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB). Og med Eksport Kredit Fonden som garant og EIB som langsigtet finansierings-deltager er de private banker knap så karrige med krav til projekterne.Det har fået ASN

Bank, Dexia Bank Belgium, Dexia Crédit Local og Rabobank International til at strikke en finansieringspakke sammen til projektet.

Vestas-møller 46 km fra kysten
Vindkraftværket, Bligh Bank Offshore Wind Farm, består af 55 stk. V90-3,0 MW-vindmøller og vil blive opført 46 km ud fra kysten ved Zeebrugge i den zone, som den belgiske regering har dedikeret til opførelse af vindmølleparker.

Ordren er modtaget fra Belwind N.V., som er ejet af et konsortium bestående af belgiske og hollandske investorer.

Ordren omfatter design, levering, installation, test og idriftsættelse af de 55 vindmøller samt en femårig service- og vedligeholdelsesaftale. Den hollandske entreprenør Van Oord Dredging and MarinContractors er ansvarlig for konstruktion, indkøb og byggeri.