Vestas får flere tæsk på børsen

Vestas kommer skidt fra start mandag trods i en amerikansk ordre. De cykliske aktier heriblandt FLSmidth og DSV viser modsat en pæn fremgang. C20-indekset åbner 0,1 pct. lavere i 415,09, hvilket er en smule mindre end de europæiske aktieindeks, som stiger 0,1-0,2 pct.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas-aktien er presset i mandagen indledende handel, og aktien åbner 3,3 pct. lavere i kurs 195,3.

- Vestas er kommet under pres, hvor UBS og Goldman er de store sælgere. Presset på Vestas kan være øget grundet teknisk handel, efter at aktien er faldet under 200 kr., udtaler Senior Sales Claus Thestrup fra Handelsbanken til RB-Børsen.

Konkurrenten Siemens Wind Power vil øge sin andel af vindmøllemarkedet og overgå markedslederne Vestas og GE. Det skriver den tyske avis Handelsblatt. Siemens vil især øge salget af møller i Kina og USA for at øge sin andel. Finanshuset UBS sænker sin anbefaling på den spanske konkurrent Gamesa til "sælg" fra "neutral". På den positive side er Utah Associated Municipal Power Systems (UAMPS) klar til at underskrive en aftale om at opstille 56 vindmøller i Bonneville County. Det skriver Utah-avisen Daily Herald.

UAMPS mødes med Vestas, der skal levere møllerne, på tirsdag for at underskrive aftale, der skal sikre, at møllerne vil være oppe at køre til december næste år, rapporterer avisen.

De cykliske aktier kommer godt fra land. Ingeniørkoncernen FLSmidth stiger 0,7 pct. til kurs 380,2, og transportkoncernen DSV åbner 0,6 pct. højere i kurs 109,2.

D/S Norden falder 0,1 pct. til kurs 213,9. Det kan blive lukrativt for tørlastrederierne, at det aktuelle russiske forbud mod eksport af hvede muligvis vil fortsætte længe endnu. Dermed bliver transportafstandene større, hvilket især kan komme operatører af skibe i størrelserne handy- og panamax til gode. Det skriver shippingavisen Tradewinds.

Novo Nordisk taber 0,2 pct. til kurs 536. Medicinalgiganten oplyser, at to patienter med type 2 diabetes, som er blevet behandlet med Victoza, er døde i Japan. Men dødsfaldene skyldes "upassende" behandling med insulin, skriver Reuters.

Bang & Olufsen stiger 0,9 pct. til kurs 57,5. Jyske Bank fastholder sin købs-anbefaling på Bang & Olufsen efter fredagens regnskab for første kvartal 2010/11. - B&O har fået trimmet omkostningerne, fået styr på udviklingen af nye produkter, fået nedbragt gælden og arbejdskapitalen. Kun lukninger af B1 butikker driller fortsat. Men vi vil understrege, at usikkerheden ved investering i B&O aktien er høj, skriver analytiker Rune Møller fra Jyske Bank.

A.P. Møller - Mærsk løftes 0,3 pct. til kurs 45.130. APM-koncernen går nu i direkte konkurrence med Dong Energy og indleder sit eget salg af gas med 1 mia. kubikmeter, som bliver solgt i et nystiftet handelsselskab. Det skriver Børsen. Mængden af gas svarer til en fjerdedel af hele Danmarks årlige forbrug, og gassen sendes dermed uden om Dong Energy, som har været aftager af gassen fra Mærsk Olie og Gas siden 1984.

RB-Børsen