Vestas endte som bundprop i rødt marked

Det danske C20 Cap-indeks endte i minus tirsdag med Vestas i bunden forud for det amerikanske præsidentvalg, der bliver afgjort i løbet af natten til onsdag dansk tid.

Vestas-aktien endte med det største fald i eliteindekset på 9,1 pct. til 471,1 kr., mens C20 Cap-indekset samlet faldt 1,44 pct. til 958,68 Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor opjustering og bedre resultater end ventet i tredje kvartal var ikke nok til at holde Vestas-aktien oven vande tirsdag, efter selskabet leverede regnskab.

Investorerne begyndte at kigge fremad, fordi Vestas advarede om en opbremsning i aktivitetsniveauet på det amerikanske vindmøllemarked til næste år, efter at projektudviklerne med den femårige forlængelse af PTC-ordningen har fået bedre tid til at få gennemført de projekter, som de sikrer sig støtte til inden årsskiftet.

Vestas-aktien endte med det største fald i eliteindekset på 9,1 pct. til 471,1 kr., mens C20 Cap-indekset samlet faldt 1,44 pct. til 958,68

I topregionen af indekset lå både Lundbeck og Carlsberg med en stigning på henholdsvis 2,4 pct. til 246,9 kr. og 1,4 pct. til 612,5 kr.

Uden selskabsspecifikke nyheder knyttet til medicinalaktien pegede Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank, på, at der har været en pæn interesse for Lundbeck-aktien, efter at selskabet leverede regnskab i sidste uge.

Derudover vurderede han også, at fordi Carlsberg kommer med en salgsopdatering for tredje kvartal onsdag, kunne det være medvirkende til at presse aktien en smule op.

Uden for C20-indekset fik selskabet Bioporto godkendt et af sine produkter hos de europæiske patentmyndigheder (EPO).

Det er det såkaldte NGAL cutoff-patent, som er gået igennem nåleøjet hos patentmyndighederne.

Og det var ikke kun selskabets administrerende direktør Peter Mørch Eriksen, der glædede sig over godkendelsen. Markedet tog også godt imod nyheden og aktien steg 19,6 pct. til 1,77 kr.

MINDRE REGNSKABSVRIMMEL TIRSDAG

Blandt de øvrige selskaber på fondsbørsen kom der også regnskab fra Dong fra morgenstunden, der leverede et bedre tredje kvartal end ventet med et driftsoverskud på 4756 mio. kr.

Det dækker dog over en stor skuffelse i vindforretningen, en lille skuffelse i olieforretningen og en positiv engangspost i selskabets distributionsforretning som følge af genforhandling af en gaskøbskontrakt.

I forbindelse med regnskabet har Dong varslet, at det vil sælge sin olieforretning, da det ikke er et område, som energiselskabet vil satse på fremover.

Dong-aktien steg 0,8 pct. til 256 kr.

Medicovirksomheden Ambu fremviste ligeledes regnskabstal tirsdag.

Ambu kom ud af regnskabsåret 2015/2016 med en omsætning på 2084 mio. kr. og en indtjening på 356 mio. kr., hvilket er en forbedring fra henholdsvis 1889 mio. kr. og 236 mio. kr. året før.

Aktien faldt 3,9 pct. til 305 kr.

Møns Bank opjusterede basisdriften for hele året, fremgik det af selskabets halvårsrapport tirsdag. Samlet venter banken nu en basisdrift på 35-40 mio. kr. mod tidligere 32-37 mio. kr., hvor nye kunder blandt andet ligger til grund for opjusteringen.

Aktien steg 6,1 pct. til 173 kr.

SOLID FREMGANG I KØBENHAVNS LUFTHAVNE

KBHL kunne i forbindelse med selskabets regnskab for årets første ni måneder notere sig en stigning i omsætningen på 9,8 pct., hvilket er på samme niveau som passagervæksten, mens resultatet før skat voksede 17,1 pct. til 1268,7 mio. kr.

Selskabets aktie steg 5,9 pct. til 4935 kr.

AaB fremlagde også regnskabstal tirsdag eftermiddag. I perioden, der dækker juli, august og september, realiserede AaB et underskud på 1,1 mio. kr., hvilket ifølge klubben svarer til forventningerne. Sammenlignet med tilsvarende periode sidste år er bundlinjen dermed dog røget fra plus i minus, idet AaB i tredje kvartal sidste år kunne notere et overskud på 0,4 mio. kr.

AaBs aktie faldt 4,6 pct. til 0,25 kr.

Og som rosinen i pølseenden afrundede Hvidbjerg tirsdagens mindre regnskabsvrimmel med en opjustering for basisindtjeningen.

Banken venter nu en basisindtjening over 18 mio. kr., fremgår det af selskabets regnskab for tredje kvartal af 2016.

Hvidbjerg Bank-aktien steg 7,7 pct. til 46,3 kr.