Vestas blæste de andre aktier i C20 omkuld i august

Vindmølleselskabet Vestas endte i den sidste sommermåned helt i toppen af eliteindekset på Københavns Fondsbørs, C20 Cap.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabets aktie blæste en kursgevinst hjem på omkring de 19 pct. Det viser en gennemgang af eliteindekset, som Spar Nord har lavet.

»Det forgangne kvartal var for Vestas vedkommende præget af et højt aktivitetsniveau, der sammen med det rette miks af projekter resulterede i en ekstraordinær høj overskudsgrad og dermed væsentlige højere indtjening på bundlinjen,« siger aktieanalytiker Mikkel Duus-Hansen, Spar Nord.

»Når man så ydermere tilføjer det solide halvårsresultat med bedre udsigter for resten af året og en opjustering af samtlige finansielle mål for Vestas i 2016, så står man med en meget attraktiv aktie, og det blev belønnet med en kursstigning på 10 pct. - alene på dagen, hvor regnskabet blev offentliggjort. Efterfølgende er aktiekursen så steget yderligere,« siger Mikkel Duus-Hansen.

Vestas kom med regnskab for andet kvartal 18. august, og efterfølgende har de fleste aktieanalytikere opjusteret af kursmålet for Vestas-aktien, og 15 ud af 23 aktieanalytikere har en købsanbefaling på Vestas-aktien.

I den anden ende af indekset endte medicinalkoncernen Novo Nordisk i en noget uvant rolle. Aktien faldt i august med knap 16 pct. Og kursfaldet hænger Spar Nord også op på Novos kvartalsregnskab, der blev offentliggjort 5. august.

»Overordnet var resultatet nogenlunde som ventet, men en nedjustering af selskabets salgsvækst for 2016 var en kold spand vand i hovedet på investorerne - og analytikerne. Novo Nordisk har med mange års solide resultater et højt tillidsniveau hos investorerne. Det er på den baggrund, at aktien fik en hård medfart og er faldet med knap 16 pct. efter halvårsregnskabet,« siger Mikkel Duus-Hansen.