Vestas bekræfter skærpet konkurrence i USA

Jyske Bank har holdt møde med Vestas, der blandt andet bekræfter prispres i USA og et vanskeligt marked i Spanien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banken har dog fortsat anbefalingen "køb" og et kursmål på 225 kroner på et års sigt mod en børskurs torsdag eftermiddag på 144,4 kroner.

"Efter mødet fastholder vi forventninger om, at Vestas er i stand til at nå målsætningen om en ordreindgang på 7.000-8.000 MW i 2011," skriver analytiker Janne Vincent Kjær i en kommentar.

"Mødet bekræfter rygter i markedet om prispres i USA. Vestas har udnyttet muligheden for at sænke priserne som følge af den lavere omkostningsbase opnået med etableringen af lokal produktion," skriver banken, der dog vurderer, at frygten for faldende priser er afspejlet i den nuværende kurs.

Vestas bekræftede også, at det spanske marked fortsat har det svært. Der er ikke sket væsentlige fremskridt i forhold til det 2,3 GW store vindprojekt i Galicien, hvor Vestas er blevet valgt som foretrukket leverandør på 1.655 MW.

"Vi venter, med den store usikkerhed omkring den fremtidig støtteordning, ikke at se ordreannonceringer på det spanske marked i 2011," konstaterer Jyske Bank.