Vestas-aktiens gode stime skubber indeks mod rekord

Forhåbninger om en fortsat god regnskabssæson bidrager onsdag middag til stigninger på de europæiske aktiebørser, herunder på det danske aktiemarked, hvor C20 Cap-indekset med en stigning på 0,9 pct. til 593,61 nu kun ligger marginalt under all-time-high-lukkerekorden sat 28. maj i indeks 593,91.

Årets mest stigende aktie på det danske aktiemarked, Vestas, fortætter de positive takter med en stigning på 6,2 pct. til 109,3 kr., efter at den spanske vindmølleproducent Gamesa har aflagt et regnskab med flere lyspunkter - også set med Vestas-aktionærernes øjne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
»Jeg har været positivt overrasket over regnskabssæsonen indtil videre. Virksomhederne gør det relativt godt, og prognoserne fra topcheferne ser ud til at vise, at de har tillid til deres planer fremadrettet. Jeg siger ikke, at jeg venter det næste boom i Europa, men der er tegn på, at økonomien ikke udvikler sig til det værre,« siger Michael Woischneck, som arbejder med kapitalforvaltning hos Lampe Asset Management, til Bloomberg News.

Tirsdagen har budt på opløftende regnskaber fra selskaber som Volvo, Easyjet og Gamesa, mens kemivirksomheden Syngenta har skuffet med sine regnskabstal. Herhjemme bliver der for alvor åbnet op for regnskabssæsonen i næste uge med tal fra blandt andre DSV og Danske Bank. Der er dog et enkelt regnskab på dagsordenen herhjemme onsdag, idet Össur i eftermiddag aflægger sine halvårstal.

Årets mest stigende aktie på det danske aktiemarked, Vestas, fortætter de positive takter med en stigning på 6,2 pct. til 109,3 kr., efter at den spanske vindmølleproducent Gamesa har aflagt et regnskab med flere lyspunkter - også set med Vestas-aktionærernes øjne.

»Gamesas regnskab viser, at den fremgang, vi har set i Vestas' ordreindgang, ikke bare er tilfældig. Kunderne har rent faktisk nu lettere ved at hente penge til de vindmølleparker, de gerne vil opføre. Det er ekstremt vigtigt,« konstaterer senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen over for Ritzau Finans.

Vestas-aktien stiger for sjette børsdag på stribe, hvilket bringer den samlede aktiegevinst for Vestas-aktionærerne op på 243 pct. siden årsskiftet.

Maersk Line varsler ratestigninger fra 1. september på ruter mellem Asien og den amerikanske vest- og østkyst, fremgår det af en meddelelse til selskabets kunder. Det drejer sig om tørlast- og køleskibe, hvor raterne til USA's vestkyst vil blive hævet med 320 dollar per tyvefodscontainer (teu) og 400 dollar per fyrrefodscontainer (feu).

Til den amerikanske østkyst hæver rederiet raterne med 480 dollar per teu og 600 dollar per feu. Aktierne i A.P. Møller - Mærsk ligger i et plus på 0,3 pct. for B-aktien og et minus på 0,1 pct. for A-aktien til henholdsvis 44.160 og 41.680 kr.

Fra udlandet kommer der ved middagstid interessant nyt for Novo Nordisk-investorer, når den amerikanske konkurrent Eli Lilly kommer med regnskab for andet kvartal, mens Genmabs partner i salget af Arzerra, Glaxosmithkline, vil berette om nye salgstal i sit regnskab. Novo Nordisk ligger 1,5 pct. højere i 940,5 kr., mens Genmab falder 0,7 pct. til 175,9 kr.

Auriga handles 0,3 pct. lavere i 167,5 kr., efter at selskabets schweiziske konkurrent på sprøjtemiddelmarkedet Syngenta offentliggjorde et halvårsregnskab, der ikke levede op til investorernes forventninger. Syngenta endte med et overskud i halvåret på 1,41 mia. dollar, mens der var ventet et resultat på 1,49 mia. dollar af analytikerne ifølge Bloomberg News.

Inden for sprøjtegift havde selskabet et stærkt første kvartal, mens omsætningen inden for selektive herbicider faldt en smule i andet kvartal på grund af »ufavorable vejrforhold« på den nordlige halvkugle.

Senere onsdag kommer Össur med regnskab for andet kvartal. De seneste forventninger til 2013 er en organisk omsætningsvækst i den lave ende af intervallet 2-4 pct. EBITDA-marginen ventes at lande i den lave ende af intervallet 18-19 pct. af omsætningen, og dertil kommer effekter af opkøbet i maj af TeamOlmed i Sverige. Regnskabet ventes offentliggjort omkring klokken 16.00. Össur stiger 1,3 pct. til 7,75 kr.