Vestas-aktien svinger videre

Vestas er tirsdag igen at finde i et af C20's yderpunkter, og efter mandagens kurslussing er vindmølleaktien i dag strøget til tops med en stigning på 3,1 pct. til 39,12 kr.

Samlet ligger C20-indekset 0,36 pct. højere i 523,99 og er dermed på vej mod den femte lukkekursrekord på seks handelsdage. C20 Cap-indekset, der snart overtager som det toneangivende for det danske marked, ligger 0,43 pct. højere i 546,71.

- Det er forholdsvis stille og roligt i markedet, og ude i Europa ligger indeksene generelt med små udsving. Der vil nok komme lidt mere skub i det, når der kommer nøgletal fra USA kl. 14.30, hvor især detailsalget vil tilrække sig opmærksomhed, siger aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Stille og roligt er der dog sjældent om Vestas-aktien. Mandag faldt den 9 pct., efter det kom frem, at det belgiske konsulenthus Deminor ønsker en officiel og uafhængig granskning af en række forhold i selskabet. Tirsdag ved 11.30-tiden tager aktien dog som nævnt lidt revanche og ligger øverst i C20-indekset.

- Det er en ekstremt volatil aktie i øjeblikket, og de meldinger, der i ny og næ kommer, påvirker den meget. Store udsving er blevet hverdagskost på det seneste, siger Martin Munk.

Dagens fremgang skal hovedsagligt ses som et tilbagetog efter et måske lidt for overgjort fald mandag, mener han. Der er heller ikke endnu nogen klarhed over, hvorvidt Deminor har nok opbakning blandt Vestas' aktionærer til at få stemt sit forslag igennem på vindmølleselskabets generalforsamling i marts.

Bagved Vestas ligger Danske Bank og Carlsberg begge omkring 1,5 pct. højere og stiger til henholdsvis 107,80 og 562,50 kr.

Sidstnævnte har i nattens løb offentliggjort, at bryggeriet i de kommende tre sæsoner skal være officiel ølpartner for den bedste engelske fodboldrække, Premier League. Banken Barclays er dog fortsat hovedsponsor for ligaen, og Jyske Bank tror ikke, sponsoraftalen er årsagen til kursfremgangen.

- Normalt ville jeg ikke sige, Carlsberg-aktien skulle påvirkes så meget af den slags aftale, så jeg tror ikke, det er forklaringen. Jeg tror mere, det er et lille comeback efter, at den er faldet tilbage de sidste dage, siger Martin Munk.

Pandora startede dagen i toppen af C20-indekset, men er siden faldet lidt tilbage og ligger i midterfeltet med en stigning på 0,2 pct. til 139 kr. En rundspørge foretaget af SME Direkt for Ritzau Finans viser, at seks ud otte analytikere venter, at Pandora vil præsentere et aktietilbagekøbsprogram på op til 800 mio. kr. ved årsregnskabet den 26. februar.

Chr. Hansen stiger 0,9 pct. til 187,10 kr. forud for onsdagens regnskab for første kvartal af 2012/13, mens Nordea er C20-indeksets bundprop med et fald på 1,1 pct. til 56,75 kr. Deutsche Bank har sænket sin anbefaling af Nordeas aktie til "sælg" fra "hold".

Uden for eliteindekset falder DFDS 1,8 pct. til 278 kr., efter at Danske Bank har sænket sin anbefaling af rederiaktien til "hold" fra "køb" og sat kursmålet en halvtredser ned til 300 kr.