Vestas-aktien stiger med tre procent efter opjustering

Investorerne belønner Vestas for de flotte resultater i år ved at sende aktien til tops i C20-indekset.

Arkivfoto. Der er rift om Vestas-aktien, efter at selskabet tidligere tirsdag offentliggjorde sit regnskab for tredje kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er rift om Vestas-aktien fra morgenstunden, efter at selskabet tidligere tirsdag offentliggjorde sit regnskab for tredje kvartal.

Regnskabet indeholdt en opjustering af forventningerne til årets resultat som helhed, og det får kursen til at stige kraftigt.

Vestas-aktien blev fire procent mere værd i de første minutters handel på fondsbørsen, men faldt siden en smule til et niveau omkring tre procent.

Stigningen sker oven på en flot mandag, hvor aktien steg 4,2 procent oven på nyheden om, at det amerikanske forbundspoliti FBI ikke mener, at der er grund til at efterforske præsidentkandidaten Hillary Clintons private e-mails yderligere.

Det var gode nyheder for Vestas-aktionærerne, der frygter en valgsejr til modkandidaten Donald Trump.

Han er i modsætning til Clinton ikke specielt venligt stemt over for vindenergi, og derfor vil det formentlig blive sværere at afsætte vindmøller på det vigtige amerikanske marked i tilfælde af, at republikaneren kommer til magten.

Selv om de fleste prognoser går Hillary Clintons vej, er det fortsat for tidligt helt at udelukke Donald Trump som ny præsident.

Det et formentlig med til at dæmpe begejstringen en smule hos de investorer, der overvejer at købe Vestas-aktier.

Mange vil formentlig først hoppe med vognen, hvis Clinton sikrer sig præsidentposten.